Twee krakers in de Jupiler Pro League en de mythische Madrileense derby kleuren jouw voetbalweekend

Jupiler Pro League | De feestdagen naderen met rasse schreden en stilaan beginnen ook de cadeautjes zich onder de kerstboom op te stapelen. Dit weekend komt er op voetbalvlak alvast heel wat lekkers op je af, waaronder de altijd bruisende Madrileense derby zaterdagavond. In de Jupiler Pro League is het dan weer uitkijken naar Super Sunday wanneer de clashes tussen Antwerp  en Club Brugge en Gent en Standard op het menu staan. Dit alles wordt je natuurlijk op een schoteltje aangeboden door Eleven Sports en Eleven Pro League, beide beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp - Club Brugge (zondag 13u30)

Een clash aan de top van het klassement tussen de enige twee ploegen die erin zijn geslaagd om Europees te overwinteren. Op de 16de speeldag van de Jupiler Pro League proberen de Antwerpenaren, vierde in het klassement, terug aansluiting te vinden met Club Brugge, tweede met vijf punten meer. De troepen van Philippe Clement hebben op hun beurt de leidersplaats in het vooruitzicht en willen maar al te graag revanche nemen tegen Ivan Leko en de zijnen die hen een week voor de competitiestart een hak zetten in de finale van de beker van België. Wie trekt er aan het langste eind in deze clash tussen de twee titelfavorieten?

Gent - Standard (zondag 18u15)

Twee topploegen op zoek naar hun vorm van weleer. Zowel in de Europa League als in de competitie waren beide ploegen nog niet echt aan het feest. Standard doet het met een zesde plaats, met evenveel punten als Antwerp, wel nog degelijk, maar slaagt er al enkele weken niet meer in uit de verf te komen met vier gelijke spelen als gevolg. De Buffalo's prijken op een ontgoochelende 13de plaats en willen koste wat het kost een derde opeenvolgende nederlaag afwenden en enkele posities winnen in de stand. Slaagt Hein Vanhaezebrouck erin de motor aan de praat te krijgen in de Ghelamco Arena?

Real Madrid - Atlético Madrid (zaterdag 21u)

Zaterdagavond staat er met de Madrileense derby reeds een stevig aperitiefhapje op het menu. Los Colchoneros, ongeslagen leider in La Liga met twee wedstrijden minder op de teller, trekken naar het Alfredo Di Stéfano-stadion op de 12de speeldag van La Liga. Real Madrid, vierde met een match minder gespeeld, volgt reeds op zes punten en kan zich dus geen puntenverlies meer veroorloven. Aan Zinédine Zidane om de code te vinden om de Atlético-defensie, die tot nog toe nog maar twee tegentreffers incasseerde, te ontgrendelen. Bijt de Koninklijke voor het eerst sinds februari 2016 thuis nog eens in het zand tegen hun eeuwige rivaal?

Volg de Jupiler Pro League en La Liga integraal op respectievelijk Eleven Pro League en Eleven Sports, beide beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top