NFL: Chase Claypool en Darren Waller maken komaf met hun moeilijke verleden

Het reguliere seizoen van de NFL loopt op zijn einde. En dus begint een periode waarin de teams met getrokken messen tegenover elkaar staan.

Elk verlies kan het team nu duur te staan komen. De matches van deze week krijgen een heel bijzonder karakter, want er staat heel wat op het spel. Met dit mooie seizoen nemen Darren Waller en Chase Claypool wraak op hun verleden. Afspraak voor de NFL op Proximus Pickx, te bekijken via de kanalen van Eleven Sports.

Los Angeles Rams – New England Patriots, vrijdag 11/12 om 2.20 uur

Rams – Patriots: de remake van de Super Bowl LIII die aan het einde van seizoen 2018 werd beslecht. De Rams hebben het moeilijk gehad om hun nederlaag te boven te komen en hebben de play-offs vorig jaar op televisie moeten volgen. Ook dit jaar zien slechts weinigen hen aan de leiding van de gevreesde NFC West in dit stadium van het seizoen. En toch, en toch ... Deze match tegen de Patriots, die in de aanval minder gewapend zijn maar dat des te meer zijn in de verdediging, heeft veel weg van een hinderlaag. (Foto: Nsimba Webster)

New England is al helemaal thuis in het SoFi-stadion

De Patriots zijn in Los Angeles geland en voelen zich helemaal in hun nopjes in het nieuwe stadion. Het team kwam vorige week in Californië aan om het zondag op te nemen tegen dat andere team van Los Angeles, de Chargers. Het resultaat: een verpletterende 45-0 overwinning. (Foto: Gunner Olszewski)

Een 12de opeenvolgende play-offkwalificatie voor de Patriots?

Na het vertrek van Tom Brady dacht men dat de Patriots genoegen zouden moeten nemen met een overgangsseizoen. Niets van dat: ze zijn nog altijd in de running voor de play-offs in AFC. Zoals in de gouden jaren van Bill Belichick gooiden ze hoge ogen in december en konden ze twee opeenvolgende overwinningen op hun conto schrijven. Om zich voor het 12de opeenvolgende jaar te plaatsen, kunnen de Pats zich nu wel geen enkele fout meer veroorloven.

De Rams onder druk in de NFC West

Ook dit jaar zijn de Rams sterker dan hun buren, de Chargers. De taak van de Patriots zal dus niet zo gemakkelijk zijn als vorige week. Maar de mannen van Sean McVay staan onder druk. Ze staan aan de leiding in hun divisie, met eenzelfde balans als de Seattle Seahawks. De kleinste fout kan hen dus heel duur komen te staan.Onze pronostiek: overwinning voor de Rams

Las Vegas Raiders – Indianapolis Colts, zondag 13/12 om 22.05 uur

De match tussen de Raiders en de Colts wordt een uitdaging van formaat in aanloop naar de play-offs. Momenteel staat Indianapolis zevende en dus laatste, net voor ... de Raiders. Gezien de dominantie van de Kansas City Chiefs in AFC West moet Las Vegas niet rekenen op de divisietitel, maar de Colts kunnen de Tennessee Titans in de AFC South wel nog van de troon stoten. (Foto: Josh Jacobs)

Darren Waller, de tight end die van de hel terugkwam

Darren Waller, de tight end van de Las Vegas Raiders, is dit seizoen een van de sterkste spelers op die positie. Vorige week kon hij 200 receiving yards en 2 touchdowns op zijn palmares schrijven in de match tegen de New York Jets. Toen hij 15 was, was hij verslaafd aan drugs en alcohol en zag de toekomst er allerminst rooskleurig uit. Na een draft door de Ravens in 2015, werd hij in 2016 voor 4 matches geschorst omdat hij positief had getest. In 2017 herviel hij en werd hij voor het hele daaropvolgende seizoen geschorst.

Verlossing bij de Raiders

In 2018 werd hij door de Raiders gerekruteerd. Hij verscheen maar vier keer op het veld tijdens zijn seizoen in Oakland en ving 6 ballen. Het daaropvolgende seizoen had hij met 1.145 receiving yards en 3 touchdowns de wind in de zeilen. Hij zet zijn succestocht dit jaar verder en is zelfs een van de beste aanvallers van zijn team geworden. 745 yards en 7 TD's: niet slecht! Een mooi verhaal en Las Vegas zou wel eens een kolf naar zijn hand kunnen zijn.Onze pronostiek: overwinning voor de Raiders

Het einde van de onoverwinnelijke Pittsburgh Steelers

De Steelers, het laatste onoverwonnen team dit seizoen, hebben het niet gehaald tegen Washington. De kwalificatie van Pittsburgh voor de play-offs staat als een paal boven water. Toch zijn ze niet langer het beste team in de AFC: die plaats in de Conference wordt nu ingenomen door de Chiefs. Ter herinnering: het team dat aan de leiding staat in het gewone seizoen in elke Conference is vrijgesteld in de 1ste ronde van de play-offs.

Chase Claypool, de revelatie van de Steelers als receiver

De draft van 2020 had heel wat receivers in de aanbieding en zes onder hen werden bij de eerste ronde geselecteerd. Niet zo voor Chase Claypool, die als 49ste keuze door de Steelers werd gekozen. Maar het rookieseizoen van de Canadees is meer dan veelbelovend. Op dit moment in het seizoen is hij met 649 yards en 8 touchdowns de meest productieve receiver van zijn team. Hij staat derde in het 'rookie receiver'-klassement, na Justin Jefferson (Minnesota Vikings) en CeeDee Lamb (Dallas Cowboys), maar hij heeft wel het meeste ballen gevangen in de end zone.

Het leed van Chase Claypool

Toen Chase Claypool een tiener was, maakte hij een drama mee dat je maar moeilijk te boven komt. Toen Chase 12 was, pleegde Ashley, zijn 3 jaar oudere zus, zelfmoord. Dat besefte hij pas tijdens haar begrafenis. Het was een verschrikkelijke schok. De sport gaf hem de moed om verder te leven, ook al ging de pijn nooit weg. Ashley bleef zijn voornaamste motivatie. Hij wil dat ze fier op hem is. Op zijn arm staat volgende tattoo: "A thousand words won't bring you back. I know because I tried. Neither will a thousand tears. I know, because I've cried. Until we meet again." ("Duizend woorden zullen je niet terugbrengen. Ik weet het, ik heb het geprobeerd. Duizend tranen ook niet. Ik weet het, ik heb gehuild. Tot we elkaar terugzien.") (Op de foto met de trui van de universiteit van Notre-Dame)

Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers, maandag 14/12 om 2.20 uur

De Bills waren favoriet om de plaats van de Patriots op de AFC East-troon in te nemen bij het begin van het seizoen en ze bevestigen hun potentieel met Josh Allen die blijft groeien als quarterback. Wat we minder zagen aankomen, was dat de nieuw samengestelde Dolphins het zo goed zouden doen in hun eerste jaar. De Bills blijven weliswaar aan het hoofd van hun divisie, maar ze voelen de adem van Miami in hun nek. En de kalender die hen te wachten staat, is geen sinecure. Het bezoek van de Pittsburgh Steelers in Buffalo is alvast een uitdaging van formaat.Onze pronostiek: overwinning voor de Bills

Nieuws

Bekijk alles
Top