Waar was jij op dat moment? Vertel ons jouw strafste verhalen in verband met een mythische voetbalwedstrijd

Sport | Talloze voetbalwedstrijden hebben geschiedenis geschreven. Sommigen herinnerin zich niet meer dan louter het eindresultaat, maar anderen fleuren nog altijd op als ze terugdenken aan de context van de wedstrijd. Laat ons, aan de hand van jouw herinneringen, de mooiste exploten uit de voetbalwereld op een andere manier herbeleven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voetbal is emotie. Onafhankelijk van de kleur van het shirt of de atleet die het aantrekt, spreekt de sport iedereen aan. Bij veel supporters spat de passie ervanaf. Met het gezin of met de vrienden nemen deze alledaagse mensen deel aan de schoonheid van het spektakel. Deze gedeelde ervaringen vormen de sleutel tot een historisch verhaal dat zijn oorsprong vindt in de herinneringen van iedereen. En wat als de legende van de sport net te danken is aan zij die hem hebben gecreëerd?

Een andere kijk op het voetbal

In het voetbal hebben sommige wedstrijden epische proporties aangenomen. Laat ons ons eigen land als voorbeeld nemen. Wie heeft er nog niet horen vertellen over de exploten van Mexico 86? Van het gevoel van onrecht tegen Brazilië in 2002? Of van het fabelachtige parcours op de wereldbeker in 2018? Al deze evenementen hebben één ding gemeenschappelijk: een collectieve passie van de supporters. Het is dan ook hoog tijd om hen het woord te geven. Laten we de duizenlingwekkende verhalen vertellen die zich schuilhouden achter de loutere scorebordjournalistiek van de media.

Velen onder ons hebben de mooiste exploten van het voetbal beleefd voor hun televisiescherm of op een groot scherm. Anderen hadden de unieke gelegenheid om de wedstrijden live in het stadion te mogen gadeslaan. Voor sommigen verliepen de zaken helemaal anders dan ze vooraf hadden gedacht.

Olivier bijvoorbeeld was altijd verrast van het gedrag van zijn vader tijdens voetbalwedstrijden. Op de avond van een finale besloot hij om een cameraatje te verstoppen onder de televisie. Wanneer hij echter ontdekt wat er op de videocassette staat, is hij helemaal van zijn melk.

Anne-Gabrielle plande op haar beurt een tripje voor eind mei naar Moskou. Natuurlijk kon ze niet weten of op de vooravond van hun vertrek de lievelingsclub van haar vriend zich nog in de Champions League zou bevinden. Het begin van een race tegen de klok om de match live te kunnen bijwonen. Slagen ze er ondanks een reisziekte en vertraging bij het inchecken in om de match van hun leven bij te wonen?

Dankzij hun getuigenissen leveren ze ons een nieuwe kijk op deze evenementen op.

Knotsgekke verhalen

Of je nu een onvoorwaardelijke fan bent van de ronde bal of enkel afstemt op sleutelwedstrijden, wij zijn op zoek naar verhalen die alle supporters kunnen verenigen. Heeft een wedstrijd een speciaal plaatsje in je hart veroverd omdat je die dag iets ongeloofelijks is overkomen? En wil je dat verhaal met ons delen? Van triestig over leuk en mooi tot meeslepend, zo lang het ons maar kan verrassen! Laat de wedstrijd voor wat hij is en vertel ons de belevenissen in de tribunes!

Voor de camera krijg je de gelegenheid om te vertellen hoe jij die legendarische wedstrijd op een heel andere manier hebt beleefd. Omdat iedere wedstrijd bol staat van de individuele verhalen, krijg je de gelegenheid om het jouwe te delen zodat iedereen deel kan worden van jouw herinneringen.

Ben je geïnteresseerd om jouw verhaal te delen? Neem dan contact op met Maxime Demiere via email (maxime.demiere@pmh.be) of op Instagram (@ma_xdm).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top