RB Leipzig slaat Champions League-droom Manchester United aan diggelen

Sport | In Groep H hadden drie ploegen 9 punten op de vooravond van de laatste speeldag van de poulefase van de Champions League. Door Manchester United te verslaan, heeft Leipzig er ook voor gezorgd dat PSG geplaatst is voor de volgende ronde. De wedstrijd tegen Basaksehir werd echter vroegtijdig stopgezet omwille van een vermeend racistisch incident tussen de vierde scheidsrechter en een lid van de omkadering van de Turkse ploeg. Basaksehir, met Boli Bolingoli en Nacer Chadli op de bank, was al uitgeschakeld.

Leipzig nam een blitzstart tegen Manchester United (eindstand 3-2). Na een voorzet van Marcel Sabitzer zette Angelino na twee minuten de Duitsers reeds op voorsprong. De Spanjaard bediende elf minuten later Amadou Haidara voor de 2-0. Angelino speelde een topwedstrijd, want hij lag ook aan de basis van het doelpunt van Justin Kluivert. Daarna verloren de Duitsers echter de organisatie, waarna Bruno Fernandes op strafschop en Paul Pogba United opnieuw in de match brachten. 3-2 werd echter de eindstand, waardoor Ole Gunnar Solskjær een triest record te pakken heeft. Nooit eerder was een coach van een Engelse club erin geslaagd om zes van de eerste tien wedstrijden in de Champions League verliezend af te sluiten. In afwachting van de beslissing van de UEFA in verband met de gestaakte wedstrijd in het Parc des Princes is Leipzig met 12 punten groepswinnaar voor PSG (9 punten), even veel als Manchester maar de Parijzenaars kunnen een beter resultaat voorleggen in de onderlinge duels.

Ronaldo zet Messi een hak

In Camp Nou keken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo elkaar nog eens in de ogen in het duel voor de prestige tussen FC Barcelona en Juventus die allebei reeds geplaatst waren voor de volgende ronde. CR7 opende de debatten door een penalty om te zetten voor een fout die op hem werd begaan. Juventus domineerde en in de twintigste minuut zette Weston McKennie met een acrobatische uithaal de 0-2 op het bord.

Na de rust kreeg Juventus opnieuw een penalty na hands van Clément Lenglet. Ronaldo zette zich andermaal achter de bal voor de 0-3. Na de 0-2 nederlaag in de heenwedstrijd volstond de 0-3 zege dus voor de Oude Dame om de eerste plaats te pakken te krijgen. In de wedstrijd voor de derde plaats trok Dinamo Kiev het laken naar zich toe tegen Ferencváros (1-0). Dankzij het doelpunt van Denys Popov eindigen de Oekraïners met 4 punten en de Hongaren met 1.

Het einde van de lijdensweg voor Rennes en Doku

In groep E waren alle beslissingen reeds gevallen. Chelsea, dat al zeker was van de eerste plaats, veroverde tegen Krasnodar zijn 14de punt (1-1). De Russen klommen op voorsprong dankzij Remy Cabella, maar een strafschop van Jorginho zette al snel orde op zaken. Zoals wel vaker begon Rennes goed aan de wedstrijd, met enkele mooie acties van Jérémy Doku, voordat FC Sevilla de regie overnam. Jules Kounde en Youssef En-Nesyri maakten de kloof voor de Andalusiërs. Na de wissel van Doku scoorde En-Nesyri zijn tweede van de avond voordat Georginio Rutter, een jeugdproduct van Rennes, op strafschop de eerredder aantekende. Met 13 punten eindigt Sevilla als tweede voor Krasnodar (5) en Rennes (1).

Mis niets van de Champions League dankzij de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!