The battle continues: slechts vier kandidaten overleven in ‘Be The Next Caster’

De afvallingsrace in ‘Be The Next Caster’ ging afgelopen maandag in aflevering drie onverbiddelijk verder. Van de zes overgebleven casters mochten er slechts vier doorstoten naar de grote finale. Na rijp beraad koos de jury voor Cha0s, Moraltis, Woong en Bobo Jack.

Na de proef ‘Be Entertaining’ mochten de zes casters in de nieuwe uitdaging ‘Be Cool’ weer het beste van zichzelf geven. In ‘Be Cool’ moesten de kandidaten het hoofd koel houden bij onder meer technische storingen, die wel eens durven voorvallen bij het casten in esports. Onder dergelijke omstandigheden moet een caster zijn cool kunnen bewaren en naadloos verder gaan.

Presentator Espe Riekaert speelde als stoorzender van dienst, die geregeld morrelde aan de feed en ook iets fluisterde in de headset van de casters. Het geheel werd vervolgens opnieuw beoordeeld door juryleden Damien Rapoye en Robert Jan Kortooms. Zij werden voor deze proef bijgestaan door het Eén-sportanker Aster Nzeyimana.

De casters werden ingedeeld in duo’s die vervolgens de game mochten becommentariëren die hen het beste ligt.

Elnison en Cha0s

Het eerste duo, Elnilson en Cha0s, kregen een potje ‘Counter-Strike: Global Offensive’ (CS:GO) voorgeschoteld. Het zou snel duidelijk worden dat Cha0s beter met de zenuwen kon omgaan en Elnilson wat aarzelend aan het casten begon. Cha0s kreeg vaak het woord en domineerde vrij vloeiend de feed. Uiteindelijk zou Elnilson nog ontdooien en meer in zijn element komen.

Wanneer het beeld wegviel, bleven de twee heel rustig en probeerden ze op basis van het geluid te analyseren wat er gebeurde. De jury oordeelde dan ook dat Elnilson en Cha0s prima omgingen met de technische storingen.

“Er was zeker dynamiek tussen jullie, wat niet simpel is gezien het feit dat jullie voor het eerst samen casten”, merkte Damien Rapoye op.

Bobo Jack en Woong

Bobo Jack en Woong zijn in België gevestigde waarden in ‘League of Legends’ (LoL). En dat het spel geen geheimen kent voor hen, werd duidelijk in de uitzending. Beide casters gingen rustig en beheerst van start. Wanneer Espe Riekaert iets in hun oor fluisterde of voor ruis zorgde in hun headsets, gingen ze onverstoord verder. Ook wanneer het beeld verdween, kwamen er geen akelige haperingen. Zo stelden de twee vragen aan elkaar en analyseerden ze het mogelijke verder verloop van het spel.

Na hun duopresentatie waren Bobo Jack en Woong zelf ook tevreden. “Als wij niet mogen doorstoten, klagen we ze aan”, klonk het met een grapje.

“In tegenstelling tot het vorige duo was er hier niemand dominant. De cast was mooi in balans en de technical issues werden creatief aangepakt”, klonk het lovende oordeel van de jury.

Moraltis en wH1TE

Tot slot mochten Moraltis en wH1TE met een ‘CS:GO’-duel afsluiten. Die laatste viel op door zijn aangename stem en het feit dat hij de technische problemen aanpakte met een grapje. “Oei, de monitor moet uitgevallen zijn”, zei wH1TE plots met een kwinkslag. Het leidde tot een glimlach op het gezicht van Aster Nzeyimana.

Ook over de kennis van het spel was de jury lovend voor Moraltis en wH1TE. Het enige minpunt was de chemistry tussen de beide casters. De overgangen tussen de twee verliepen namelijk niet zo vlot in de beginfase. “Het begin verliep stroef, maar na verloop van tijd leken jullie wat meer gesetteld en gingen de overgangen beter”, was de conclusie van de jury.

Opluchting bij vier casters

Na de prestaties van de drie duo’s was het tijd voor het harde verdict. Hoewel er in duo werd gepresenteerd, zou de jury op individuele basis oordelen wie mocht doorstoten naar de finale. Van de zes overgebleven kandidaten kregen er slechts vier een ticket richting de apotheose van deze ‘Be The Next Caster’.

Uiteindelijk viel de keuze op Cha0s, Woong, Moraltis en Bobo Jack. Voor Elnilson en wH1TE zit deze talentenjacht erop.

“Dit had ik niet verwacht, maar ik ben zo blij”, klonk het in koor van Moraltis en Woong. Bij een van de verliezers, wH1TE, klonk dan weer een grote teleurstelling. Toch had hij nog een mooie boodschap voor een van de finalisten. “Moraltis, blijf gewoon jezelf en je wint deze contest.”

Herbeleef hier aflevering drie van 'Be The Next Caster'.

Bekijk hieronder de reactie van de afvallers.


Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top