Het WK-veldrijden in Oostende mag doorgaan, maar zonder publiek

Sport |
Het is nu officieel bevestigd: het WK veldrijden, voorzien voor 30 en 31 januari op de prachtige omloop van Oostende, kan gewoon doorgaan. De strijd om de regenboogtruien wordt er wel eentje zonder publiek.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

De wereldkampioenschappen veldrijden, gepland in Oostende op 30 en 31 januari van volgend jaar, waren lange tijd onzeker door de huidige coronacrisis in België.
 
Het parcours, voor een deel op het strand en op de Wellington-renbaan, was al het decor voor de Belgische kampioenschappen in januari 2017. Blikvanger was de brug die de paardenrenbaan verbond met het strand, over de Koning Astridlaan heen waar de befaamde kusttram rijdt. Velen dachten dat het moeilijk of zelfs onmogelijk zou zijn om toeschouwers op afstand te houden, met naleving van de regels voor social distancing.
 
De organisatoren van het WK lijken nu toch een oplossing te hebben gevonden, want ze zijn tot een akkoord gekomen met de UCI, Belgian Cycling, de Vlaamse regering en de stad Oostende: het WK kan worden gehouden, maar wel achter gesloten deuren.
 
"Alle betrokken partijen doen een extra inspanning", zo luidt het in een persbericht van de organisatoren. "Zo kan de wereldtop van het internationale veldrijden eind januari naar Oostende afzakken. Het WK zal door de vele liefhebbers wereldwijd live te volgen zijn van thuis uit."
 
"Het WK is de hoogmis van het seizoen voor onze Vlaamse toprenners maar ook voor tv-kijkend Vlaanderen. Topevenementen als deze bezorgen ons Vlamingen collectieve momenten van vreugde", aldus de Vlaamse minister van Sport Ben Weyts (N-VA) bij Sporza.
 
Ook Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, toont zich opgelucht: "Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat we het WK veldrijden zouden organiseren zonder publiek, maar dat is vandaag de enige juiste beslissing."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top