Standard Fémina ontvangt zaterdag om 14u30 de ongenaakbare leider RSC Anderlecht op de negende speeldag van de Scooore Super League. De Luikenaars dromen ervan om een einde te maken aan de indrukwekkende reeks van de Brusselse vrouwen om zo naar de top van het klassement op te schuiven.
Anderlecht boekte een 24 op 24 en ze doen met een zeer groot meesterschap. Standard Fémina heeft echter ook een reeks overwinningen achter de rug en staat op slechts drie punten van paars-wit. Die punten werden op de openingsspeeldag in Brussel verloren, toen Anderlecht met 2-0 te sterk was.

De klassieker zal ongetwijfeld een ander verloop kennen, aangezien beide ploegen nu het nodige ritme in de benen hebben. Kan Standard Tessa Wullaert & co aan het wankelen brengen?

Een wedstrijd om de derde plaats

Vrijdag openen OHL en AA Gent de negende speeldag. De ploeg uit Leuven won vier keer op rij en maakte vorige week indruk met een 0-4-zege in Brugge. Ze willen er alles aan doen om die derde plaats te behouden. De Gentse vrouwen komen uit een mindere periode met drie nederlagen op rij tegen Standard, Club Brugge en Anderlecht.

Genk neemt het op zijn beurt op tegen Sporting Charleroi. Club Brugge wil zich na een 0 op 6 zaterdag herpakken tegen Eendracht Aalst. Zulte Waregem en White Star Woluwe zullen op hun beurt proberen te winnen om onderaan het klassement wat ademruimte te krijgen.

De volledige kalender van de negende speeldag van de Scooore Super League:

Vrijdag:
AA Gent-OHL (20u) Charleroi-Genk (20u)

Zaterdag:
Club Brugge-Aalst (14u)
Standard-Anderlecht (14u30)
Zulte Waregem-White Star Woluwe (15u)

Volg de Scooore Super League op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx. Je kan de laatste informatie, de kalender en het klassement van de competitie volgen via deze link.