eEuro 2021: Word jij het nieuwste lid van de eDevils?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorige week is de Koninklijke Belgische Voetbalbond een aanwervingsfase gestart met het oog op de kwalificatie voor eEuro 2021, het officiële Europese kampioenschap van UEFA dat wordt gespeeld op Pro Evolution Soccer. PES is de belangrijkste concurrent van FIFA.

Voor de tweede keer bundelen UEFA en Konami de krachten om dit jaar de eEuro 2021, een groot esportstoernooi voetbal in Europa, te organiseren. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de vorige editie meer dan 15 miljoen toeschouwers via de verschillende platformen samenbracht.

De UEFA heeft al aangekondigd dat alle 55 lidstaten van de Europese federatie aan de kwalificaties zullen deelnemen. Zestien nationale teams zullen mogen deelnemen aan het toernooi. Daarom wordt het voorafgegaan door kwalificatiefases, net als het echte toernooi dat in de stadions doorgaat. Elk aanwezig land zal een team van twee tot vier spelers moeten opstellen. De eindfase van eEuro 2021 wordt gespeeld op 9 en 10 juli, voorafgaand aan de Euro 2020-finale in Wembley op 11 juli.

Nadat de Belgen Jon “Milan7Jon” Bruno en Mikail “FETIH1453ElTurco” Gonen dit jaar een ticket aan hun neus hadden zien voorbijgaan, neemt de Belgische federatie het heft in handen. Ze lanceerde vorige week een aanwervingsfase om haar team te vervolledigen en om de grootste talenten deel te laten nemen aan de competitie. Om mee te doen, is het heel eenvoudig. Je schrijft je in via onderstaande tweet en je neemt deel aan de volgende rekruteringssessie die doorgaat op zondag 17 januari om 17u! Opgelet, je moet minstens zestien jaar oud zijn om mee te spelen en België te kunnen vertegenwoordigen in de competitie.

De echte competitie start in februari met de loting van de verschillende groepen. De groepsfase staat gepland voor maart en april, de play-offs voor mei. De eindronde vindt plaats op 9 en 10 juli 2021 in Londen en zal hopelijk offline kunnen doorgaan.

Copyright afbeelding: Konami

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top