Deze acteurs hebben hun hart verloren aan het theater

Films | Vlaamse tv-acteurs die ook in het theater actief zijn, ze zijn veel dikker gezaaid dan je op het eerste gezicht zou denken. Proximus Pickx lijst vijf acteurs op die niet konden kiezen tussen de bühne en het witte doek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sven De Ridder

36 jaar lang was Sven De Ridder lid van het Echt Antwaarps Teater, het gezelschap van zijn vader Ruud dat dit jaar omwille van de coronacrisis op de fles ging. Tot hij in 2018 samen met zijn compagnon de route Brik Van Dyck De Sven De Ridder Company boven de doopvont hield. Toch zullen de meesten de Antwerpenaar waarschijnlijk kennen voor zijn rol als panellid in 'Beste Kijkers' en zijn talloze (gast)rollen in onder meer 'Familie', 'Vermist' en 'De zonen van Van As'.

Koen De Graeve

Koen De Graeve schittert niet alleen in tv-series zoals 'Van vlees en bloed' en 'De Ronde' of Vlaamse filmklassiekers als 'Tot altijd' en 'Loft'. De acteur is namelijk medeoprichter van het theatergezelschap Lazarus, dat later samensmolt met het Arsenaal tot ARSENAAL/LAZARUS. Hij speelde onder meer in 'Wegens Succes Verlengd', 'Wat is Drinken?' en 'Idioot'.

Sien Eggers

Sien Eggers staat te boek als grande dame van de Vlaamse acteergilde, met glansprestaties in onder meer 'Het eiland', 'Van vlees en bloed' en 'Eigen kweek'. Toch klopt haar hart net dat tikkeltje sneller voor het theater. Sinds 1975 was de actrice haast ononderbroken te zien op de planken, met onder meer rollen in 'Romeo en Julia', 'Drie Zusters' en 'Wit is altijd schoon'.

Peter Van Den Begin & Stany Crets

Beste vrienden en compagnon de routes Peter Van Den Begin en Stany Crets hebben ook een nauwe band met het theater.  Over de chemie tussen beiden vertelde Crets onlangs het volgende: "We merkten beiden dat het goed klikte en dat onze samenwerking aanstekelijk werkte. Dat gaf ongetwijfeld een boost aan onze ideeën en inspiratie." Legendarisch zijn onder meer hun tv-optredens in 'De Raf en Ronny Show' en  'Debby en Nancy Laid Knight', al leggen beide heren, zij het vooral in gespreide slagorde, zich de laatste jaren weer meer toe op het theater.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top