Hoe Gervinho via Beveren in de Serie A belandde

Serie A | AC Milan-Parma was vele jaren geleden een topmatch in de Serie A. Dat was echter in de periode dat de bezoekers nog spelers als Gianluigi Buffon, Hernan Crespo, Lilian Thuram en anderen in hun rangen hadden. Dit seizoen is de Ivoriaan Gervinho één van de grootste namen in de spelerskern.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De aanvaller speelt sinds de zomer van 2018 voor Parma, dat hem gratis had overgenomen van het Chinese Hebei China Fortuna. Vorig seizoen was de ondertussen 33-jarige Gervinho goed voor 7 doelpunten en 4 assists in de Serie A, dit seizoen staat de teller op 4 goals in 9 wedstrijden. Parma - dat in het verleden onder meer Johan Walem en Georges Grün onder contract had staan - staat op een zestiende plaats met 10 punten, wat er vier meer zijn dan Torino. Het belooft dus nog een lange strijd om het behoud te worden. Tegenstander AC Milan staat verrassend op de eerste plaats.

Start bij Beveren

De speler begon zijn carrière in de befaamde jeugdacademie van ASEC Abidjan en net zoals heel veel landgenoten in die periode, belandde hij bij KSK Beveren. In het Waasland liet hij zich opmerken met zijn snelheid, maar zijn efficiëntie was een werkpunt. Na 61 wedstrijden stond de teller op 14 goals en 5 assists. Hij speelde er twee seizoenen en toen volgde de overstap naar Le Mans, dat 650.000 euro betaalde. De Belgische topclubs lagen dus te slapen, want in Frankrijk maakte Gervinho indruk. Na twee jaar vertrok hij voor het tienvoudige naar Lille OSC en de carrière van de international van Ivoorkust nam een hoge vlucht. Arsenal betaalde 12 miljoen euro en nadien speelde hij ook nog voor AS Roma, dat 8 miljoen euro op tafel legde. Hij vertoefde 2,5 jaar in Rome.

Opvallend: Gervinho maakte bijna elke twee jaar een overstap sinds hij in Europa neerstreek. Na 2,5 jaar Serie A koos hij op zijn 29ste al voor het grote geld van China. Hebei China Fortuna betaalde 18 miljoen euro, waar hij ook twee jaar bleef. Gervinho is dus aan zijn derde contractjaar bezig bij Parma, wat ondertussen de club is waar hij al het langst heeft gespeeld.

Amper prijzen

Als international van Ivoorkust maakte hij al drie Afrika Cup’s mee en twee WK’s. Ondanks het feit dat hij toch voor heel wat mooie ploegen speelde, won hij weinig prijzen. Gervinho pakte de landstitel met Lille OSC en won ook de nationale beker. Met Ivoorkust won hij in 2015 de Afrika Cup. Gervinho kende tot op heden een zeer mooie carrière, net als Gilles Yapi Tapo, Yaya Touré en Emmanuel Eboué, die allen bij Beveren werden gelanceerd.

Volg de wedstrijd AC Milan-Parma zaterdag vanaf 20u45 op Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Het volledige schema voor speeldag 11 van de Serie A:

Zondag 13/12
Cagliari-Inter vanaf 12u30 uur op Eleven Sports 1
Napoli-Sampdoria vanaf 15u op Eleven Sports 1
Genoa-Juventus vanaf 18u op Eleven Sports 1
AC Milan-Parma vanaf 20u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top