First Strike: Team Heretics verovert de titel

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend ging de eindfase door van First Strike, het eerste evenement dat door Riot Games op zijn tactische FPS werd georganiseerd. Na enkele toernooifavorieten te hebben uitgeschakeld won Team Heretics de Europese finale met een score van 3-1.

Na twee weken van kwalificaties en play-offs liep de First Strike afgelopen weekend ten einde. Acht teams streden om de eerste Europese titel. Twee Belgen zaten nog in de competitie. Aan de ene kant van de boom Adil “ScreaM” Benrlitom en zijn Team Liquid, aan de andere kant G2 Esports en zijn support David “davidp” Prins. De affiche werd vervolledigd door FunPlus Phoenix, SUMN FC, nolpenki, Orgless, Purple Cobras en Team Heretics.

Op vrijdag opende Team Liquid het bal van de kwartfinales met een duel tegen Team Heretics. De Spanjaarden haalden het eerste punt binnen met winst op Split. Liquid, en meer bepaald ScreaM, hadden echter niet hun laatste woord gezegd. De laatstgenoemde ondernam heel wat clutchpogingen en nam risicovolle posities in om een voordeel ten opzichte van zijn tegenstanders te behalen.

Helaas, en ondanks de inspanningen van ScreaM, stond de verdediging van Heretics goed op punt. loWel en zijn teamgenoten waren klaar om te incasseren. Na een remontada die het publiek in ademnood bracht, werden de Belg en zijn team uitgeschakeld.

Onze enige kans om een Belg de trofee in de lucht te zien steken moest via G2 Esports gebeuren. Hoewel het team gedurende geruime tijd was aangeduid als de favoriet voor de titel, had G2 tijdens de kwalificatiefase van het evenement enkele tekenen van zwakte getoond. Ze werden uitgeschakeld door Guild Esports, maar verkregen het ticket van het Engelse team dat ervan beschuldigd werd een glitch te hebben gebruikt in een ronde. G2 ontdeed zich van Orgless in een wedstrijd die snel beslist was: 2-0.

G2 ging vervolgens door naar de halve finales, waarin het Team Heretics trof. Gezien het niveau dat door de twee teams op de mat was gelegd, werd de wedstrijd een finale avant la lettre. Beide teams begonnen aan de wedstrijd op Ascent, een map die ze allebei beheersen. G2 nam een grote voorsprong, loWel moest opnieuw het verschil maken. Na een doldwaze comeback waarin de casters wat stembanden verloren, won Team Heretics met een score van 13-10.

De tweede betwiste map werd Bind. G2 won met overtuiging en maakte gelijk. De score van 13-5 suggereerde dat G2 eindelijk wakker werd. De derde manche ging door op Split. De strategieën volgden elkaar op en de polsen waren nu meer dan opgewarmd. Na 24 rondes en dankzij nukkye‘s ace maakte Team Heretics een einde aan het avontuur van G2. Het Spaanse team won de halve finale en stootte door naar de grote finale.

De Heretics-machine was gerodeerd en zou uiteraard niet stoppen vooraleer de eindoverwinning een feit was. En dat is ook wat er finaal gebeurde. In vier maps ontdeed Heretics zich van SUMN FC en nam het de First Strike EU-trofee in ontvangst. loWel, de spelmaker, presteerde op een heel hoog niveau in de eindfase en nam drie MVP-titels mee naar huis.

In Noord-Amerika veroverde 100 thieves de titel. Zoals sommige spelers hadden aangekondigd, heeft dit eerste officiële toernooi bepaalde teams in staat gesteld om naam te maken. Team Heretics, dat nog niet erg actief was op de scene, is daar een mooi voorbeeld van. De Spaanse organisatie had namelijk pas begin oktober haar eerste toernooi afgewerkt. De First Strike-winst is een geweldige start voor zo’n jong team, dat zeker nog niet al zijn talent heeft laten zien.

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top