Proximus Pickx valt met zijn interactieve videoplayer in de prijzen tijdens de 'International Sports Awards'

Proximus Pickx en On Rewind worden beloond voor hun interactieve videoplayer, waarmee ze een unieke sportervaring aanbieden in België. Tijdens de 'International Sports Awards' kaapte de samenwerking de 'Best of Fan Engagement'-award weg.

De International Sports Awards (ISA) zetten elk jaar de individuen, groepen of bedrijven die het beste werk op sportgebied verzetten in de bloemetjes. Dit jaar sleepte de gloednieuwe interactieve videoplayer, die Proximus Pickx aanbiedt in samenwerking met On Rewind, de award voor 'Best of Fan Engagement' in de wacht.

De lancering van deze streamingsmodule, waarin een live-event als een videospel wordt beleefd, vond al zeer snel gretig aftrek bij de All Sports-abonnees van Proximus Pickx. Dankzij de koppeling met iDalgo, de dataleverancier van Proximus, detecteert het algoritme van On Rewind in real time de acties die op de videoplayer getoond moeten worden. De gebruiker heeft het gevoel een videospelletje te spelen waarin hij de totale controle heeft over de inhoud om zo zijn beleving te personaliseren.

Unieke toegang tot alle sleutelmomenten

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' dan ook een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

"We waren reeds zeer blij over de feedback van de klanten op dit project. Deze prijs is dan ook de kers op de taart", klinkt het bij Rémi Chasles en Romain Violleau, mede-stichters van On Rewind. "Twee jaar onderzoek en testen waren nodig om deze gepatenteerde videotechnologie te ontwerpen. Het doet dan ook deugd om te zien dat al dat werk zijn vruchten afwerpt en dat de fanbeleving en de passie naar een hoger niveau gestuwd worden ondanks de pandemie."

Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus, liet zich in oktober reeds uit over de vruchtbare samenwerking: "Ik ben erg trots op de samenwerking met On Rewind. Dit partnerschap weerspiegelt op een bijzondere manier de strategische missie 'Think Possible' van Proximus, die zich vertaalt in de wens om een wereld van digitale mogelijkheden te openen voor zijn klanten. Deze verrijkte ervaring geeft onze dienst Proximus Pickx een nieuwe dynamiek en stelt ons in staat onze klanten een ongeëvenaarde ervaring van hoogstaande kwaliteit te bieden voor de inhoud die ze graag bekijken."

Wens je meer te weten te komen over deze unieke kijkervaring? Bekijk dan dit handig overzicht!


Nieuws

Bekijk alles
Top