2020 in cijfers: deel 1

Door twee lockdowns, thuiswerken, geen evenementen en weinig opties voor sociale contacten, zijn de Belgen massaal aan het streamen, klikken en luisteren gegaan. Proximus Pickx laat jou in deze reeks weten welke muziek, films, video’s of televisieprogramma’s de meeste aandacht kregen in 2020.

Meest trending YouTube-Video

De best bekeken YouTube-video in België is… van een Belg. We hielden het feestje in eigen land dit jaar met niemand minder dan Regi Penxten. Samen zangeres OT en zanger Jake Reese coverde hij voor het televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek het nummer ‘Kom wat dichterbij’, origineel van Gene Thomas. Het trio durfde op dat moment nog niet dromen van een hit, maar daar dacht het publiek anders over. Het nummer won afgelopen zomer de Radio 2 Zomerhit award, verbrak het record in de Ultratop en haalde dubbel platina.
 
Dat was echter nog niet het einde, want ‘Kom maar dichterbij’ scheerde ook hoge toppen op YouTube, waar het maar liefst 4.153.805 keer bekeken werd. Met zo’n monsterscore gaat de videoclip de geschiedenis in als YouTube-sensatie van het jaar 2020.
 

Meest trending artiest Spotify

Ook Spotify maakt elk jaar in december de balans op van een jaar muziek streamen. Dat vertaalt zich in tientallen Spotify Wrapped-foto’s op de tijdlijn van je sociale mediaplatformen, maar ook in de bekendmaking van de meest gestreamde artiesten per land en wereldwijd. Dit jaar ging de hoogste plek op het podium van België naar de Canadese zanger The Weeknd. Niemand was verbaasd, want zijn gigantische hit ‘Blinding Lights’ was maandenlang de publieksfavoriet en verdient dan ook de trofee van meest beluisterde song wereldwijd. Om het plaatje compleet te maken bracht The Weeknd ook het meest beluisterde album van 2020 in België uit met ‘After Hours’.
 
Om de top vijf van meest gestreamde artiesten van ons land compleet te maken heb je nog Billie Eilish, Drake, Juice WRLD en Dua Lipa nodig. De Belgen moesten echter niet onderdoen in die lijst, want ook Angèle, Regi, Damso en de #LikeMe Cast verzilverden hun plekje tussen de meest beluisterde artiesten.

Muziek

Bekijk alles
Top