Het hoeft geen betoog dat Georges Mikautadze en Dante Vanzeir dit seizoen gaan uitmaken wie topschutter van 1B wordt. Beiden vonden ook dit weekend alweer de weg naar de netten, maar lieten (toevallig?) tegelijk ook een prachtig voorbeeld van altruïsme zien.
Mikautadze scoorde vrijdag de 0-2 op het veld van Club NXT en stond tien minuten na zijn doelpunt alweer klaar om zijn doelpuntentotaal op te krikken toen zijn team een strafschop had gekregen. Toch gaf de Fransman plots het leer uit handen om Amadou Ndiaye een penaltygoal te gunnen. De Senegalees twijfelde niet en trapte de 0-3 feilloos voorbij Lammens.

"Ik moet Georges bedanken dat hij mij deze penalty gunde", vertelde Ndiaye na de match. "Ik weet dat hij me een cadeautje gaf en ik ben blij dat ik het ook in ontvangst kon nemen."

Ook Mikautadze wilde op de FB-pagina van RFC Seraing wel wat kwijt over zijn altruïstische daad. Al zat er toch ook een angeltje aan. "Toen de ref die penalty floot, nam ik meteen de bal en had ik iets speciaals in gedachten. Maar toen zag ik dat Amadou klaar was om die elfmeter te trappen en dacht ik dat het beter was om hem een plezier te doen dan om iedereen de gordijnen in te jagen met een fantasietje dat misschien zou mislukken."

Overzicht bewaard

Mikautadze bleef zo na dertien speeldagen 'steken' op 16 goals en zag daags nadien zijn voornaamste concurrent ook weer scoren. Vanzeir zette Union (zowaar met het hoofd!) op 2-0 tegen Lierse Kempenzonen en kreeg nadien ook nog de kans om zijn doelpuntentotaal wat verder aan te dikken toen hij vroeg in de tweede helft vrij op Liersedoelman De Smet mocht afgaan. Maar Vanzeir gunde ploegmaat Undav een moment de gloire en legde het leer perfect af tot bij de Duitser die breed glimlachend bedankte met de 3-0.

Na dertien speeldagen staan Mikautadze (16 goals) en Vanzeir (12 goals) zo nog steeds met een duizelingwekkend gemiddelde helemaal bovenaan de topschuttersranking. Al stegen beiden ook ongetwijfeld nog wat meer in de achting van de ploeg door ook de teammaats hun pleziertje te gunnen.