Duik mee in de sportgeschiedenis met '60 jaar Sportweekend'

Op zondagavond nog eens voor de buis kruipen om weer helemaal mee te zijn met het sportnieuws van de week? Dat doe je het best met Sportweekend, het programma voor sportactualiteit bij uitstek dat dit jaar 60 kaarsjes mag uitblazen. Ter ere van die heuglijke verjaardag blikt sportjournalist Sammy Neyrinck terug op 60 jaar sportverslaggeving in ‘60 jaar Sportwereld’.

Meer dan een halve eeuw sportverslaggeving op zondagavond, dat vraagt om een documentaire. ‘Sportweekend’ is in al die jaren uitgegroeid tot een van de best bekeken, langst lopende en populairste televisieprogramma’s van de openbare omroep. Het is sportjournalist Sammy Neyrinck die de eer heeft om de vierdelige documentaire in goede banen te leiden. Hij zal de sportliefhebbers loodsen van de geschiedenis, over de making-of tot de verslaggeving van de belangrijkste momenten van ‘Sportweekend’.
 
Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw heeft het programma veel presentatoren gekend en ook zij zullen aan bod komen in de documentairereeks. Zowel de pioniers van toen als de bekende gezichten van nu zullen weer op je scherm te zien zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan Hugo Symons, Louis De Pelsmaeker, Ivan Sonck, Stef Wijnants, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen. Allemaal vertellen zij over hun favoriete of meest memorabele momenten voor en achter de schermen. Dat alles aangevuld met fragmenten uit het sportarchief van de VRT.

Als jij ook wil meevieren en genieten van al die sportgeschiedenis stem je vanaf vanavond elke zondag om 21u5 af op Eén.

Films

Bekijk alles
Top