Met een exit in de poulefase dreigt voor Real een trieste primeur

Sport | Real Madrid wacht een kapitale match, waarin geen ruimte zal zijn voor fouten. Tegen de Duitsers van Borussia Mönchengladbach wordt het erop of eronder. Bij een nieuwe tegenslag dreigen de somberste bladzijden uit de clubgeschiedenis geschreven te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid excelleerde de voorbije jaren in het kampioenenbal, maar dit seizoen draait het minder bij Los Blancos. Zowel de collectieve als de individuele prestaties laten te wensen over, en de resultaten zijn navenant. In de competitie staat het team van Zinedine Zidane op een vierde plaats, met 7 punten en een match minder gespeeld dan Real Sociedad. In de Champions League presteert Real onder zijn niveau: met 7 punten op 15 staan de fiere Madrilenen op de derde plaats in hun groep.
 
Verliezen is uit den boze
 
In groep B staat alles op een zakdoek. Mönchengladbach, de tegenstander van Real Madrid vanavond, staat op kop met 8 punten, gevolgd door Shakhtar en Real, beiden 7 punten. Inter sluit de rij met 5 punten.
 
De Madrilenen werden tot twee maal toe geklopt door de Oekraïners en staan nu achter hen in de stand op de derde plaats. Om naar de tweede plaats te wippen moeten ze dus een beter resultaat behalen dan Shakhtar, en hopen dat de troepen uit Donetsk niet de scalp van Inter pakken. Een gelijkspel zou kunnen volstaan want zelfs bij winst van de Italianen blijft Real voor Inter in de stand, dankzij de twee Spaanse zeges tegen het team van Lukaku en Nainggolan.
 
Eruit in de poules zou primeur zijn
 
Een nederlaag zou de club uit de Spaanse hoofdstad in diepe rouw dompelen, maar ook een gelijkspel kan niet volstaan voor kwalificatie voor de volgende ronde en zou de Spanjaarden veroordelen tot de Europa League. Enkel een zege zou de kwalificatie voor de achtste finales kunnen garanderen.
 
Een uitschakeling in de groepsfase is Real nog nooit overkomen. De huidige formule werd 30 jaar geleden ingevoerd, en de Madrilenen zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om de poules te overleven. Zidane en de zijnen zouden dus voor een trieste primeur kunnen zorgen. Aan hun om woensdagavond de klus te klaren en henzelf een pijnlijke vernedering te besparen.
 
Volg de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx All Sports.
 
De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de statistieken van de wedstrijd analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top