Martial moet zijn efficiëntie terugvinden om Man United naar 1/8ste finales van de Champions League te loodsen

UEFA Champions League | Manchester United speelt dinsdagavond een cruciale wedstrijd tegen RB Leipzig. In de zesde en dus laatste wedstrijd in de groepsfase moet de ploeg zich plaatsen voor de 1/8ste finales en trainer Ole Gunnar Solskjaer rekent daarbij onder meer op Anthony Martial.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Manchester United betaalde de prijs voor het missen van de kansen. De kans van Martial was er één van en als die bal gekadreerd was, dan was het doelpunt. Martial weet dat. Hij had moeten scoren”, luidde het bij boegbeeld Paul Scholes na de 1-3-nederlaag tegen PSG.

Na de pauze, toen de Engelsen 1-0 voorstonden, werd Anthony Martial de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden door Marcus Rashford. De Franse aanvaller duwde de bal echter over het lege doel van Keylor Navas. Die misser veranderde het scenario van de wedstrijd.

Een nederlaag is verboden

RB Leipzig, PSG en Manchester United tellen allen 9 punten. De Parijzenaars bevinden zich in een ideale situatie, aangezien ze het al uitgeschakelde Basaksehir thuis ontvangen. Zij kunnen hoe dan ook profiteren van het treffen tussen RB Leipzig en Manchester United en zelfs een gelijkspel is genoeg voor de volgende ronde.

Manchester United kan de Duitsers wel met vertrouwen partij geven na de 5-0-zege uit de heenwedstrijd. Bovendien hebben ze genoeg aan een gelijkspel. Verliezen is uit den boze, want dan wacht de Europa League. RB Leipzig, dat al jaren met Bayern München en Borussia Dortmund om de Duitse landstitel vecht, zal zijn huid alvast duur verkopen.

Een gebrek aan succes

Anthony Martial heeft dus nog wat recht te zetten tegen RB Leipzig, maar hij kent geen topseizoen. Hij scoorde nog niet in de Premier League en trof nog maar twee keer raak in de Champions League, tegen RB Leipzig en Basaksehir. Onlangs miste hij bij Frankrijk ook tal van kansen tegen Portugal.

Op 24-jarige leeftijd heeft de ex-spits van AS Monaco ondertussen wel een vaste plaats in het team van Ole Gunnar Solskjaer. Hij scoort momenteel minder vlot, maar de aanvaller kan wel vertrouwen putten uit het feit dat hij kansen creëert en ruimte vrijmaakt voor zijn ploegmaats. Als Martial niet weet te scoren tegen RB Leipzig, kan hij wel proberen Edinson Cavani en Marcus Rashford in stelling te brengen. Zal dat volstaan voor de kwalificatie?

Volg de wedstrijd tussen RB Leipzig en Manchester United deze dinsdagavond om 20.50 uur op Proximus Sports 3 en de volledige Champions League op de Proximus Sports-zenders, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top