Union Sint-Gillis en Lierse Kempenzonen kruisen zaterdagavond de degens. Voor competitieleider Union wordt het zaak om de nederlaag bij Seraing van zich af te spelen terwijl de Pallieters een broodnodige driepunter moeten scoren om de kloof met de middenmoot weer wat kleiner te maken.
Unioncoach Felice Mazzu liet in de aanloop naar de match duidelijk verstaan dat zijn team de bezoekers uit de Kempen zeker niet zal onderschatten. "Ik vond ze goed voetballen tegen Westerlo", vertelde hij op de officiële website. "Ze verloren met het kleinste verschil na een licht toegekende strafschop."

Toch zal Mazzu met een aangepast elftal het veld op moeten, want sterkhouder Teddy Teuma is geelgeschorst. Siebe Van der Heyden is wel weer van de partij na zijn schorsing. Toch is de lijst van afwezigen best nog lang. Zo zijn Pocognoli, Vega, Lorbek, Hamzaoui en Kandouss er niet bij door blessures. Mazzu zocht en vond heil bij het beloftenelftal en nam youngsters Lemaire, Lauwrensens en Soussi mee op in zijn selectie.

Op de terugweg

Tom Van Imschoot heeft voor het eerst sinds lang wat minder selectiezorgen. De coach van Lierse Kempenzonen recupereert Petrov (niet speelgerechtigd tegen Westerlo) en Bitsindou (terug uit schorsing) terwijl ook Vermeiren en Van Landschoot opnieuw hun opwachting maakten op training. Positieve signalen vanop het Lisp dus, al komt de match op Union nog wel te vroeg voor Vermeiren en Van Landschoot. De Schrijver, Allach en Van Geet liggen nog wel in de lappenmand.