De oprichter van organisatie G2 Carlos “Ocelote” Rodriguez heeft uitgelegd waarom hij zijn sterspeler Lucas “Perkz” Perkovic niet aan Fnatic, de eeuwige rivaal, heeft verkocht.

De mercato is nu ruim twee weken onderweg. Terwijl sommige aankondigingen onopgemerkt bleven, hebben andere, zoals de aankondiging van het vertrek van Perkz uit G2, de League of Legends-wereld doen beven.

Sinds enkele maanden doen geruchten de ronde over de wens van de Kroatische speler om zijn rol als midlaner terug op te pikken in een team. Het was vrij duidelijk geworden dat met een speler met midlaner-talenten zoals Caps in zijn team, het scenario van een zoveelste swap tussen de twee spelers onwaarschijnlijk was. Een paar jaar geleden had Perkz ook gezegd dat hij nooit in de Noord-Amerikaanse competitie (LCS) wilde spelen. Hoewel hij besloot om in het LEC te blijven, was het zeker niet zijn bedoeling om aan de slag te gaan bij een team uit de middelste of onderste regionen van het klassement. In het licht van deze gebeurtenissen was Fnatic een mooie opportuniteit voor de jonge speler.

Uiteindelijk is de bestemming van de Kroaat nu bekend. Hij zal voor Cloud9 uitkomen in de LCS na het tekenen van een driejarige deal met de organisatie.

Voor velen liggen de redenen voor zijn niet-overdracht aan Fnatic deels in de wens van G2 om niet met zijn aartsvijand in onderhandeling te treden. De CEO van de organisatie, Ocelote, heeft de geruchten gedeeltelijk bevestigd, zij het met enkele nuances. Uitgenodigd door de voormalige profspeler IWillDominate in de podcast The Crack Down legde de voormalige profspeler de redenen uit waarom hij niet onderhandelde met Fnatic.

Carlos/Ocelote explaining why he refused to sell Perkz to Fnatic on Crackdown from leagueoflegends

Volgens hem zou het helemaal niet logisch zijn om een speler van het kaliber van Perkz in de handen van de concurrerende organisatie te laten. “Stel je voor dat Perkz naar Fnatic gaat, oké? Wat er daarna zou zijn gebeurd, is dat het hele Fnatic-team zijn contract verlengd zou hebben. Is dat wat ik wil? Nee. Waarom niet? Omdat ik al mijn opties open wil houden.” De kans is inderdaad groot dat G2’s aanwerving van Rekkles een stuk moeilijker zou zijn geweest indien Perkz het team had verlaten.

Het hoofd van de organisatie bracht ook economische redenen naar voren: “Om geld te verdienen en mijn jongens te betalen, moet ik een business opbouwen. Dit betekent dat ik mijn sponsors en investeerders de zekerheid moet geven dat mijn organisatie nummer één is, dat ik niet alleen kan winnen, maar dat ik ook producten kan verkopen. En om dat alles te hebben, kan ik mijn grootste concurrent niet de overhand geven.”

Nu Perkz volgend jaar zeker niet in het LEC zal spelen, zijn we benieuwd wie er dominant uit de confrontaties tussen de twee grote Europese teams naar voren zal treden.

Copyright afbeelding: Riot Games