Rijdt Lewis Hamilton de laatste race uit zijn carrière in Abu Dhabi?

Sport | Staat Lewis Hamilton op het punt om zijn pensioen aan te kondigen? De zevenvoudig wereldkampioen heeft nog steeds geen contract voor volgend seizoen en sloot vorige maand niet uit om af te zwaaien als F1-rijder. Blufpoker, of een gemeende overweging?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hamilton is er in Bahrein niet in geslaagd om een zesde opeenvolgende zege binnen te rijven. Boosdoener is een positieve coronatest, waardoor hij baan moest ruimen voor zijn ploegmaat George Russell op het circuit van Sakhir. Nadat hij de wereldtitel met overmacht greep, kruipt de Britse wereldkampioen deze zondag opnieuw in zijn bolide in Abu Dhabi voor de laatste Grand Prix van dit seizoen – die weleens de laatste uit zijn carrière zou kunnen zijn.
 
Vol twijfels
 
Ik voel me heel goed, ik ben in vorm en voel me in staat om door te gaan. Maar er speelt van alles in mijn hoofd. Ik zou graag volgend seizoen willen aantreden, maar er zijn geen garanties. Er zijn heel veel zaken die me zin doen krijgen in het leven na mijn F1-carrière. De toekomst zal het uitwijzen.” In deze bedekte bewoordingen zaaide Lewis Hamilton twijfel over zijn toekomst in de Formule 1, na zijn overwinning op de GP van Emilia-Romagna een dikke maand geleden.
 
Voelt de Brit een zekere vorm van vermoeidheid die hem richting een afscheid door de grote poort duwt, nu hij de 36 nadert en zijn stempel gedrukt heeft op zijn sport door de zeven wereldtitels van Michael Schumacher te evenaren? Of beoogt hij met zijn uitspraken een tikkeltje druk uit te oefenen op zijn teambonzen?
 
Nog meer geschiedenis schrijven
 
In tussentijd verklaarde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij volgend seizoen aan het hoofd van de Duitse renstal blijft. Nieuws waar Hamilton blij van zou moeten worden, en dat zwaar zou kunnen doorwegen in de onderhandelingen. Terwijl de contractverlenging van de Britse piloot uitblijft, is Wolff vastberaden dat zijn goudhaantje ook volgend seizoen in zijn renstal blijft. De gesprekken zouden overigens eindelijk aangevat zijn.
 
Een extra motivatie voor Hamilton om zijn avontuur bij Mercedes voort te zetten, is ongetwijfeld de ambitie om de meeste wereldtitels in de F1-geschiedenis te behalen. Het record van Schumacher evenaren was al een uitzonderlijk exploot, maar een achtste titel binnenhalen zou van Hamilton een grotere legende dan de Duitser maken. En dat scenario lijkt ons het meest plausibele, de honger naar overwinningen en werelddominantie van de Brit kennende…
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top