Een nieuwe uitdaging wacht de casters in de halve finale van 'Be The Next Caster'

De speeltijd is voorbij in ‘Be The Next Caster’. Nog zes hoopvolle casters blijven over, maar er zijn slechts vier tickets voor de finale van volgende week. Om er daar eentje van te bemachtigen, moeten de casters tonen dat ze ook wanneer het moeilijker gaat hun hoofd koel kunnen houden.

Aflevering drie van ‘Be The Next Caster’ heeft verschillende uitdagingen in petto waar de kandidaat-esportscasters hun tanden op kunnen stukbijten. De jury heeft hen op basis van hun prestaties in de eerste twee afleveringen onderverdeeld in duo’s, die voor de allereerste keer in tandem moeten casten. Kunnen ze snel op elkaar inspelen, elkaar aanvoelen en de ander ook de ruimte bieden om uit te blinken?
 
Dat is niet het enige dat op de zes overblijvende casters afkomt. Tijdens het casten is het niet ongewoon dat er technische storingen optreden of dat iets je uit je concentratie haalt. Onder zo’n omstandigheden moet een topcaster zijn cool kunnen bewaren en naadloos verder kunnen gaan. Om te testen of de kandidaten daarmee om kunnen, morrelt presentator Espe met hun feeds.


Keep it cool

Voor de eerste keer in duo casten, en dat terwijl er vanalles fout loopt: de uitdaging is niet mals. Om het de deelnemers toch een beetje makkelijker te maken, krijgen ze deze keer games voorgeschoteld waar ze – in tegenstelling tot die uit de eerste ronde – zeer goed mee vertrouwd zijn: ‘CS:GO’ en ‘League of Legends’. Verschillende van de aspirant-casters hebben al wat ervaring met die games, maar of dat zich ook vertaalt in goede analyses en entertainende commentaar, zal nog moeten blijken.
 
Gastjurylid van dienst is niemand minder dan Aster Nzeyimana, sportjournalist bij ‘Het Journaal’ en ‘Sporza’ en radiopresentator. Hij kent de uitdagingen van technische storingen tijdens een uitzending maar al te goed. Met esports heeft hij nog maar beperkte ervaring, al zet hij van jongs af aan al eens een spelletje op. Hij is de geknipte persoon om onze casters te beoordelen op hun vermogen om het hoofd koel te houden.
 
Het eerste duo is Elnilson en ChaOs. De ene heeft al wat meer ervaring dan de ander, het wordt vooral kwestie van elkaar ruimte te geven. Daarna is het aan Bobo Jack en Woong. De ene toonde in de eerste rondes een rustige stijl en de andere gaat voluit voor het enthousiasme. Tenslotte casten Moraltis en wH1TE voor de eerste keer samen. Kunnen zij hun zenuwen bedwingen?
 
Dat en meer zie je maandag in de derde aflevering van ‘Be The Next Caster’ op de website van Proximus Pickx!

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top