Diep het mysterie op met 'The Curse of Oak Island' op History TV

Films | In ‘The Curse of Oak Island’ gaan de broers Rick en Marty Lagina op zoek naar verloren schatten op het eiland aan de Canadese kust. Het nieuwste seizoen van de realityserie komt vanaf 19 januari naar History TV.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over het beruchte Oak Island doen de wildste theorieën de ronde. Schattenjagers komen al sinds de 18de eeuw naar het eiland omdat legendes zeggen dat de schatten van de beroemde piraat Captian Kidd er verborgen waren. Sindsdien staken ook andere geruchten de kop op, over relikwieën, unieke manuscripten en de juwelen van Marie Antoinette, die allemaal op het eiland te vinden zouden zijn.
 
Een groep schattenjagers die nog steeds actief is op het eiland, is de zogenaamde “Michigan Group”, waarvan Rick en Marty Lagina en hun vriend Craig Tester deel uitmaken. Al zeven seizoenen lang volgen de camera’s van ‘The Curse of Oak Island’ de mannen, die al waardevolle kleinoden zoals eeuwenoude munten, juwelen en religieuze objecten uit de grond haalden. In het nieuwste seizoen gaan ze op zoek naar een gezonken schip in het mysterieuze driehoekige moeras.
 
Na seismische tests die toonden dat het schip er mogelijk ligt, gebruikt het team nu sonische kernboren, strategische duiken en een historische opgraving om erachter te komen wat er begraven ligt. Samen met medelandeigenaar Tom Nolan, zoon van wijlen Fred Nolan, hebben Rick, Marty en Craig ongekende toegang tot delen van het eiland, waarvan ze hopen dat ze antwoorden opleveren… en schatten.
 
Jaag vanaf 19 januari mee op de schatten in ‘The Curse of Oak Island’ op History TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top