Deze Disneyklassiekers kregen een remake

Kids | Sommigen zijn ermee grootgebracht en anderen zijn ze nooit ontgroeid: Walt Disney-films. De wonderlijke kinderfilms wisten zoveel woonkamers te vullen met muziek, een lach of een traan. De grondlegger van al dat moois, Walter Elias Disney zaliger, werd op deze dag in 1901 geboren. Ter ere van zijn verjaardag somt Proximus Pickx de meest succesvolle live-actionfilms op, die zijn magie nogmaals tot leven gewekt hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

101 Dalmatiërs

Dit verhaal over de achterbakse Cruella de Vil die besluit dat een nest schattige dalmatische puppies haar het beste nieuwe bont zullen opleveren, is gebaseerd op gelijknamige roman van Dodie Smith uit 1956 en werd in 1961 uitgebracht als tekenfilm.
 
Vele jaren later, in 1996, vond Walt Disney Pictures dat het tijd was voor een nieuwe versie en bracht het de live-action remake uit. De rol van de duivelse bondliefhebster Cruella de Vil wordt gespeeld door Glenn Close. Een prestatie die haar een nominatie voor de Golden Globe voor Beste Actrice opleverde.

Aladdin

Aladdin is een straatjongen die prinses Jasmine ontmoet, de mooie dochter van de sultan van Agrabah. Tijdens een bezoek aan haar exotische paleis stuit Aladdin op een magische olielamp die een krachtige geest ontketent. Aladdin en de geest worden beste vrienden en gaan samen op missie om Jasmine te bevrijden van de boze tovenaar Jafar.
 
Deze live-actionfilm uit 2019 is gebaseerd op de animatiefilm uit 1992. De regie lag in handen van Guy Ritchie en de hoofdrollen gingen naar Mena Massoud, Naomi Scott en Will Smith. Die laatste schitterende in de rol van de Geest.

Beauty and the Beast

Tijden lang verhaald, altijd even waar… Zo klinkt de eerste zin van het liedje van ‘Belle en het Beest’, en het klopt ook. Het sprookje over de mooie maar ‘ongewone’ Belle en het schijnbaar gevaarlijke Beest werd namelijk al geschreven in 1756. Meer dan twee eeuwen later, in 1991, kwam Disney op de proppen met de animatiefilm en uiteindelijk goot regisseur Bill Condon het verhaal in 2017 in een live-actionfilm.
 
De musicalfilm zette Emma Watson, die tot dan vooral bekend was als Hermione Granger uit de ‘Harry Potter’-films, neer als Belle. Haar Beest werd vertolkt door Dan Stevens en ook Luke Evans, Josh Gad, Stanley Tucci en Emma Thompson maakten deel uit van de sterrencast.

Alice in Wonderland

‘Beauty and the Beast’ had al een donker kantje hier en daar, maar wanneer het komt op een mysterieuze en soms duistere sfeer creëren wint ‘Alice in Wonderland’ met voorsprong. De film werd niet voor niets geregisseerd door Tim Burton, die het best gekend is voor zijn gothic fantasy en horror. Het is dan ook niet gek dat Johnny Depp, die vaker al acteerde voor Burton, de rol van Mad Hatter op zich neemt.
 
De film vertelt het verhaal van de negentienjarige Alice Kingsleigh, die de enige is die Wonderland kan redden. Zij moet de Witte Koningin weer op haar troon zetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van de Mad Hatter.

The Lion King

Moeten we je deze film nog uitleggen? Het verhaal over Simba die zijn vreselijke nonkel Scar moet trotseren om het dierenrijk te redden zou namelijk wel eens dé Disneyklassieker bij uitstek kunnen zijn. De animatieversie kwam uit in 1994 en kreeg bijna drie decennia later, in 2019, een live-action broertje.
 
Het resultaat is een uiterst realistisch uitziende computeranimatie, waardoor de acteurs enkel hun stem moesten verlenen om de dieren tot leven te brengen. Als je goed oplet, herken je zeker enkele stemmen, waaronder de meeste bekende van Beyoncé Knowles-Carter komt. Ja hoor, het popfenomeen kroop in de huid van leeuwin Nala.

Heb je zin gekregen om het kind in jou weer naar boven te halen? Bij de pakketten All Stars en All Stars & Sports van Proximus krijg je één jaar Disney+ gratis. Goed voor twaalf maanden pure nostalgie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top