Kan Bergen topfavoriet Filou Oostende over de knie leggen?

Sport | De Euromillions Basketball League is drie speeldagen ver en de drie titelfavorieten Filou Oostende, Belfius Mons-Hainaut en Antwerp Giants prijken al helemaal bovenaan de stand. Op zondag 13 december om 15 uur ontvangt de regerende landskampioen haar rivaal uit Bergen. Slagen de troepen van Vedran Bosnic erin om de Zeekapiteins een tik uit te delen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeggen dat de kalendermanager van de Euromillions Basketball League een nachtmerrie beleeft, is een open deur intrappen. De competitie is iets meer dan een maand ver en er werden in totaal nog maar 7 partijen afgewerkt. Dat heeft alles te maken met de coronapandemie en de precaire financiële situatie van een aantal clubs, die hun thuiswedstrijden liever uitstellen naar volgend jaar.

Kampioen Filou Oostende en voornaamste rivaal Belfius Mons-Hainaut hebben er beiden reeds twee partijen opzitten en pronken, net als Antwerp Giants, nog met het maximum van de punten. Zondagnamiddag maken ze in een onderling duel uit wie er het maximum mag behouden en zich opwerpt tot voornaamste titelkandidaat.

Kan Bergen revanche nemen voor pandoering in voorbereiding?

In de voorbereiding kreeg Bergen nog een ferme tik van de Zeekapiteins: 96-60 luidde het zware eindverdict. De troepen van Vedran Bosnic zullen dus gebrand zijn op eerherstel in de Versluys Dôme. Na twee, al bij al, nipte overwinningen tegen Leuven Bears (65-59) en tegen Limburg United (70-68) zal Mons zowel de offense als de defense naar een hoger niveau moeten krikken, wil het Filou Oostende in de problemen brengen.

Verdedigend rust alle druk op de sterke schouders van Skylar Spencer die een gemiddelde van 9,5 rebounds per wedstrijd laat noteren. Spelverdeler Jabril Durham (6,5 assists per wedstrijd) moet dan weer vooral Auston Barnes, tegen Limburg United nog goed voor 20 punten, in stelling brengen.

Soevereine Zeekapiteins

Filou Oostende kan dan weer teren op twee ruime overwinningen: tegen Spirou Charleroi (94-79) en afgelopen week tegen Brussels (89-70). Succescoach Dario Gjergja zal wel geen beroep kunnen doen op Pierre-Antoine Gillet, die een viertal weken in de lappenmand ligt met een enkelverzwikking.

Maar met Mario Nakic (gemiddeld 20,5 punten per wedstrijd), kapitein Dusan Djordjevic en Amar Sylla bezit Oostende nog meer dan genoeg ervaring en klasse om Bergen duidelijk te maken wie de topfavoriet is voor een tiende opeenvolgende titel.

Volg de topper tussen Filou Oostende en Belfius Mons-Hainaut op zondag 13 december vanaf 14u45 live op Proximus Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top