Waarom 2020 geen jaar was zoals alle andere...

December is het moment om terug te blikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Maar aangezien 2020 een jaar was dat gekenmerkt werd door de coronacrisis, zijn ook die momenten net dat tikkeltje anders. Elke zaterdag blikt Proximus Pickx terug op drie feiten die bewijzen dat 2020 (g)een jaar is om snel te vergeten.

Tomorrowland in je living

Doet het pijn om deze foto te zien? Dat is helemaal begrijpelijk, want zoveel mensen die samen feesten, dat lijkt een ver verleden.
 
Het is moeilijk om duizenden mensen van over de hele wereld bij elkaar te krijgen te midden van een Covid-19-pandemie. Maar de organisatoren van het Tomorrowlandfestival konden de elektronische muziekliefhebbers niet in de kou laten staan.
 
Dus besloten ze om het festival, dat meestal in Boom wordt gehouden, rechtstreeks naar je huiskamer te brengen via het online evenement ‘Tomorrowland Around the World’. Deze 2020-editie vond plaats op 25 en 26 juli en kende een vurige line-up die de traditionele edities van het festival weerspiegelde.
 
Voor een toegangsticket moest je natuurlijk wel betalen, maar €12,50 voor één of €20 voor twee dagen stelt niets voor als je de oorspronkelijke prijzen van het fysieke festival kent. Om je toch de hele ervaring te schenken waren er zelfs VIP-formules beschikbaar. Ideaal om toch uit de bol te gaan in het saaie 2020.
 
De primeur was zo’n daverend succes dat de makers het nog eens overdoen op 31 december. Als je nog niet weet wat te doen met oudjaar is dit een ideaal feestpakket. En volledig bubbelproof!

Het accessoire van 2020: het mondmasker

Als we je een jaar geleden hadden verteld dat het belangrijkste accessoire van 2020 een mondmasker zou zijn, had je het dan geloofd? En bovendien zou je de kans krijgen om het thuis te maken en te leren hoe je het moet wassen! Bij 60 graden? Een strijkijzer? Warm water? Het is moeilijk om goed van kwaad te onderscheiden.
 
Dit corona-accessoire zou wel nog even 'in de mode' kunnen blijven. In het begin was het masker niet nodig, maar al snel werd het één van de belagrijkste hulpmiddelen in de bescherming tegen het virus. Ze kwamen in alle geuren en kleuren: bloemen, katten, stof, herbruikbaar, chirurgisch, rood... elk zijn eigen stijl. Zo kan je toch een fashionstatement maken nu het masker op veel plaatsen verplicht is geworden.
 
En maar goed ook, want 2020 zal ons geleerd hebben hoe we met dit masker moeten leven. We zijn er in 2021 namelijk nog niet meteen van af.  

Een nieuwe koningsdochter

De soap liep al vele, vele jaren en kwam in 2020 tot een gelukkig einde: Delphine Boël werd Delphine van Saksen-Coburg, Prinses van België.
 
Het verhaal kwam uit in 1999 met de publicatie van een biografie van Koningin Paola. Daarin wordt verteld dat Koning Albert II in de jaren zestig een affaire had en zelfs een dochter kreeg.
 
In 2013 kondigde die verborgen dochter van Koning Albert II aan dat ze officiëel erkend wilde worden. Om dat te bereiken heeft ze haar zaak voor de rechter gebracht, maar Albert II heeft zich lang verzet tot hij zich uiteindelijk in mei 2019 toestemde met een DNA-test. De resultaten moesten dan vertrouwelijk blijven, maar in januari 2020 erkende Koning Albert II dat hij de vader van Delphine is.
 
Op 1 oktober werd Delphine officieel Prinses van België. Enkele dagen later publiceerde koning Filip een foto van hem en prinses Delphine, die elkaar toen voor het eerst officieel ontmoetten. Eind oktober werd Prinses Delphine ontvangen door Albert II en Paola. Eind goed, al goed! Er is dus nog steeds iets positiefs in 2020...
 

Muziek

Bekijk alles
Top