Rekkles bij G2, YamatoCannon terug uit de LCK, extra Belgen… Halverwege de mercato is het tijd om een overzicht te geven van de meest frappante transfers in het LEC.

Het is nu bijna twee weken geleden dat de officiële transferperiode begon in de wereld van League of Legends. Na de geruchten, aankondigingen, vreugde en soms verdriet van de fans, dachten we dat je een kleine update over de mercato in het tussenseizoen 2020-2021 wel zou appreciëren. We beginnen met de transfers die Europa en het LEC hebben doen beven.

Rekkles verlaat Fnatic voor G2

We vertelden je twee weken geleden al over de transfer. Nadat de geruchten een paar dagen de ronde deden, bevestigde organisatie G2 Esports het nieuws dat de League of Legends-wereld op zijn kop zou zetten. De ADC en sterspeler van Fnatic sloot zich bij zijn voormalige partner Caps aan in het team dat de halve finales haalde op de voorbije Worlds. Volgens waarnemers is er misschien wel een Europees ‘superteam’ in de maak, een dat weinig teams op het continent zouden kunnen evenaren. Het doel van de organisatie, zoals uitgelegd door de oprichter Ocelote, is duidelijk: het winnen van de Worlds. Met zo’n team kunnen we zeggen dat G2 de juiste richting uitgaat om dit doel te bereiken.

Nisqy vervoegt Fnatic op de midlane

Na de grillige prestaties op de Worlds van zijn midlaner Nemesis, die door de community verantwoordelijk wordt geacht voor de nederlaag van het team in de kwartfinales, werd een verandering op de positie verwacht. Fnatic’s aankondiging zou de fans moeten verrukken. Na twee jaar bij organisatie Cloud9 maakt de Belg Nisqy zijn grote comeback in het LEC, bij de club die hem ooit vormde in zijn academisch team. Hij zal zich aansluiten bij Bwipo, Hylissang, Selfmade en Upset, die onlangs werd aangeworven om de lege stoel van Rekkles in te nemen. Deze recente transfer brengt het aantal Belgen in het team op twee.

SK Gaming haalt Tynx, Blue en Jezu binnen

Het Duitse team van SK Gaming heeft een grote transformatie ondergaan. Na het vrijgeven van Trick, ZaZee en LIMIT was het tijd voor de organisatie om haar nieuwe spelers aan te kondigen. En SK Gaming wendde zich tot de LFL (de Franse competitie; red.) om zijn gelederen te versterken. AD Carry Jezu is zijn koffers aan het maken en verlaat Misfits Premier, met wie hij de LFL-finale van 2020 won. Bij een ander Frans team, LDCL OL, werd jungler Tynx gehaald. Goed nieuws is ook de aanwerving van de jonge Belg Blue, die een jaar actief was bij 1907 Fenerbahçe. Met dergelijke inkomende transfers is het duidelijk dat SK Gaming op zoek is naar jong talent. Gezien de staat van dienst en het niveau van zijn spelers zal SK Gaming het komende seizoen een team zijn om in de gaten te houden.

BrokenBlade duikt op bij Schalke 04

Terwijl er geruchten de ronde deden over de mogelijke overstap van Huni naar TSM, had de Amerikaanse structuur geanticipeerd door het vertrek van zijn toplaner Sergen “BrokenBlade” Çelik aan te kondigen. We moesten zes dagen wachten op de aankondiging van Schalke 04 over de rekrutering van de jonge 20-jarige speler, die de plaats van Odoamne zal innemen. Het was geen verrassing, veel waarnemers hadden namelijk gesuggereerd dat de Turkse speler dit seizoen voor de Duitse voetbalclub zou spelen. Hij sluit zich aan bij het team van Abbedagge, jungler Gillius, ADC Neon en de onlangs aangeworven support LIMIT. Met dergelijke wijzigingen zal de club allicht hopen op een meer bevredigend resultaat dan vorig seizoen, ondanks de wonderbaarlijke run die het team aflegde waardoor we het team terugzagen in de play-offs van de Summer Split.

YamatoCannon komt terug uit Zuid-Korea

Fnatic kondigde onlangs de aanwerving van zijn nieuwe coach YamatoCannon aan. De Zweed is een bekende persoonlijkheid binnen de League of Legends-scene en vertrekt uit de LCK waar hij de eerste Westerse coach was die een team coachte. Terwijl hij door velen wordt beschouwd als een van de beste analisten van het spel, hopen we dat zijn resultaten met Fnatic overtuigender zullen zijn dan zijn jaar bij Sandbox Gaming. Hij zal dus de positie van Mithy overnemen, de voormalige speler die aan het begin van het seizoen 2020 door Fnatic werd gerekruteerd.

promisQ trekt naar Astralis

Het was aangekondigd, en daarom geen verrassing. Om het rampzalige scenario van dit jaar opnieuw te vermijden, had het voormalige Origen verklaard een volledig nieuw team te willen opbouwen. Dat is nu gebeurd, met onder andere de aankondiging van promisq, een bekende support in Europa. Na invaller te zijn geweest bij G2 Esports, speelde de Zweed voor mousesports waar hij goede resultaten liet optekenen. De speler verlaat zijn team na twee halve finales in Spring Split en twee overwinningen in de finale van de Summer Split en zijn play-offs.

Natuurlijk is de stoelendans nog niet voorbij en zijn er ongetwijfeld nog meer mutaties op komst. Maak je geen zorgen, zodra de volledige teams bekend zijn, krijg je een kleine presentatie van elk team dat present zal tekenen in het seizoen 2021. De volgende updates van de mercato vind je op Pickx.be.

Copyright afbeelding: Riot Games