Redden Real Madrid en Inter alsnog hun vel in de Champions League?

UEFA Champions League | De laatste groepswedstrijden in de Champions League op woensdag 9 december hebben nog enkele pittige duels in petto. Vooral in groep B, de poule met Inter en Real Madrid, wordt het nagelbijten tot het laatste fluitsignaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter gooide zichzelf bij monde van Romelu Lukaku nog een reddingsboei voor eventueel Europees overwinteren. Met amper twee punten uit vier speeldagen zag het voor aanvang van het duel met Borussia Mönchengladbach echter benard uit. Maar met onder meer twee goals van Lukaku werd er met 2-3 in Duitsland gewonnen, de eerste CL-zege van het seizoen meteen voor Inter. Met nu vijf punten blijft Inter in de running voor een Europese lente. Het moet daarvoor sowieso winnen tegen Shakhtar en hopen dat Gladbach hetzelfde doet tegen Real.

De Madrilenen hebben het zichzelf vorige week onnodig moeilijk gemaakt. Real verloor voor de tweede keer in deze groepsfase van de Oekraïners van Shakhtar Donetsk. Na vijf speeldagen is Real Madrid zo pas derde in zijn groep, maar dankzij de winst van Inter bij Mönchengladbach houden de Madrilenen hun lot wel in eigen handen.

Wie stoot door met Bayern en Liverpool?

In groepen A en D zijn de groepswinnaars reeds bekend. Bayern München en Liverpool stoten sowieso door naar knock-outfase als nummers één in hun poule. Wie hen vergezelt, zal echter woensdag pas beslecht worden. In groep A heeft Atlético Madrid nog een voorgift van twee punten op RB Salzburg. In een rechtstreeks duel in Oostenrijk mogen de twee ploegen het uitmaken wie doorstoot naar de achtste finales. Beide ploegen zullen ook met een half oog kijken naar de partij tussen Bayern en Lokomotiv Moskou. Die laatste club heeft mits een stuntzege bij Bayern nog kans op Europees overwinteren.

Hetzelfde scenario in groep D, waar Atalanta zich moet begeven naar de Johan Cruijff ArenA van Ajax. De Noord-Italianen hebben in Nederland genoeg aan een punt om door te stoten. Ajax, dat één puntje minder telt dan Atalanta, is verplicht de driepunter te pakken om naar de achtste finales te mogen. Beide ploegen zijn wel zeker van Europees overwinteren. Het Deense FC Midtjylland zal namelijk sowieso op de laatste plaats eindigen.  

In groep C is de spanning wat weg sinds vorige week. Zo zijn Manchester City en Porto al zeker gekwalificeerd. Olympiakos en Marseille moeten echter nog uitmaken wie naar de Europa League mag doorstoten. Zonder ongelukken eindigt City straks als leider de groepsfase en stoot Porto als tweede door. Het verschil tussen beide teams is drie punten. City krijgt woensdag Marseille over de vloer, Porto trekt naar Olympiakos.

De volledige kalender van de zesde speeldag in de Champions League

Woensdag 09/12:
Ajax - Atalanta: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
FC Midtjylland - Liverpool: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
UCL Multi Live: vanaf 20u30 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Borussia Mönchengladbach: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Inter - Shakhtar Donetsk: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
Bayern München - Lokomotiv Moskou: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4
RB Salzburg - Atlético Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5
Manchester City - Marseille: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6
Olympiakos - Porto: vanaf 20u50 op Proximus Sports 7

Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top