Zinédine Zidane begint onder zware druk aan cruciaal drieluik

Sport | Real Madrid staat voor een cruciale week. De Koninklijke neemt het in de competitie op tegen Sevilla en enkele dagen later wacht de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, om het weekend nadien de derby tegen Atlético Madrid af te werken. Deze drie wedstrijden zijn ook bijzonder belangrijk voor de toekomst van Zinédine Zidane.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid boekte in La Liga tot op heden een matige 17 op 30 en daardoor staat het momenteel op een vierde plaats met zeven punten minder dan leider Real Sociedad. De club van Adnan Januzaj heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Tegen Sevilla, dat 16 punten haalde in negen wedstrijden, moet Real zich herpakken nadat het de afgelopen weken een 1 op 9 behaalde. Voeg daarbij de Champions League-nederlaag bij Shakhtar Donetsk aan toe en iedereen weet dat Zidane stilaan onder druk staat.

Blessures van Hazard, Benzema en Ramos

De Franse trainer krijgt de ploeg maar niet op de rails en het is geen toeval dat Real de afgelopen wedstrijden zwak presteerde. Met Eden Hazard, Sergio Ramos en Karim Benzema waren er een aantal belangrijke spelers buiten strijd, al was Benzema er in Oekraïne wel weer bij. Ramos geraakte tijdens de interland met Spanje geblesseerd en zijn afwezigheid laat zich enorm voelen in Madrid. Hazard geraakte op de vorige speeldag alweer geblesseerd en komt in 2020 wellicht niet meer in actie. Een domper voor Zidane, die heel erg gelooft in de Rode Duivel.

Zidane komt door de nakende uitschakeling in de Champions League, Real staat derde en moet winnen tegen Mönchengladbach, zwaar onder vuur te liggen. Een zege tegen Sevilla zou hem alvast iets meer ademruimte geven. Als de partijen tegen Sevilla en Mönchengladbach niet goed verlopen, dan zou de succescoach wel eens voor een tweede keer kunnen vertrekken bij Real.

Prijzenpakker Zidane

Zidane boekte sinds januari 2016 veel succes bij Real Madrid. Hij was er coach van januari 2016 tot mei 2018, toen hij zelf vertrok. Na een sabbatical werd hij in maart 2019 opnieuw coach van de Spaanse club. De voormalige topspeler van Juventus en Real Madrid pakte een resem prijzen als coach.

Hij won twee keer de Spaanse titel, twee keer de Spaanse supercup, drie keer de Champions League, twee keer de Europese supercup en twee keer de wereldbeker voor clubs. Real is een club die er altijd staat op de grote momenten en dat moeten ze nog een keer gaan bewijzen.

Volg Sevilla-Real Madrid op zaterdag 4 december vanaf 16u15 op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De volledige kalender van de 12de speeldag in La Liga:

Zaterdag 4/12
Sevilla-Real Madrid om 16u15 op Eleven Sports 1
Atlético Madrid-Real Valladolid om 18u30 op Eleven Sports 2
Cadiz-FC Barcelona om 21u op Eleven Sports 1

Zondag 5/12
Alavés-Real Sociedad om 21u Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top