Dit mag je dit weekend niet missen

Het is vrijdag en dat betekent dat er andermaal een weekend voor de deur staat. Om je alvast voor te bereiden op een avondje in je luie zetel, schotelt Proximus Pickx je, net als iedere week, een aantal tips voor.

Vrijdag: The Godfather (Canvas)

"I'm gonna make him an offer he can't refuse". Deze legendarische woorden zijn toe te schrijven aan Don Vito Corleone en de legendarische eerste film van de 'The Godfather'-trilogie. In deze klassieker van Francis Ford Coppola spelen Marlon Brando (Don Vito Corleone) en een dan nog grotendeels onbekende Al Pacino (Michael Corleone) de pannen van het dak in het ultieme maffia-epos. Traditie en respect staan hoog aangeschreven in het New York van de jaren 40, maar de drugshandel haalt de gevestigde orde helemaal overhoop...

Als je maar 3 films in je leven wenst te bekijken, dan moet 'The Godfather' daar zeker bij horen. Dat zeggen niet enkel wij, maar bewijst ook de derde plaats op de ranglijst van het American Film Institute met beste films ooit. Bovendien prijkt de bijna drie uur durende speelfilm ook op de tweede plaats op de IMDb-ranking. Ook recensenten waren laaiend: getuige daarvan de elf Oscar-nominaties, waarvan 'The Godfather' er drie wist te verzilveren onder meer die voor beste film en beste acteur. Ook de muziek van Nino Rota verdient een eervolle vermelding!

'The Godfather' is vrijdag 4 december vanaf 21u20 te bekijken op Canvas.

Zaterdag: Detention (Netflix)

Deze bovennatuurlijke dramaserie is gebaseerd op een gelijknamig videospel dat zich afspeelt in de periode van de staat van beleg White Terror in Taiwan. ‘Detention’ start in de jaren negentig van de vorige eeuw op de Greenwood High School. Uitwisselingsstudent Yunxiang Liu betreedt een verboden gebied van het schoolterrein, waar ze het spook van Ruixin Fang tegenkomt. Fang onthult de verborgen geschiedenis van de school in de afgelopen 30 jaar, inclusief hoe een groep studenten en leraren werd vervolgd terwijl ze vochten voor vrijheid in het tijdperk van censuur.

‘Detention’ is vanaf 5 december te bekijken op Netflix.

Zondag: Wonder Wheel (VOD catalogus)

Voor zijn 47ste film keerde Woody Allen terug naar de plaats waar ‘Annie Hall’ in 1977 opende. De filmmaker vertelt met lichte toets een drama dat zich afspeelt in de jaren 50 op Coney Island. In ‘Wonder Wheel’ kruisen vier personages elkaar. De 39-jarige Ginny (Kate Winslet) zit verveeld met haar man Humpty (Jim Belushi). Ze valt voor de strandjutter Mickey (Justin Timberlake), maar die heeft een oogje op de dochter van Humpty: Carolina (Juno Temple). Bovendien zoekt Carolina een schuilplaats bij Ginny en Humpty omdat ze gezocht wordt door haar criminele ex-man. Samenleven wordt moeilijk, zeker wanneer het koppel duivels oproept.

'Wonder Wheel' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Series

Bekijk alles
Top