Opkomend Leipzig wil traditieclub Bayern München tot het uiterste pushen

Sport | Tussen de twee laatste speeldagen door in de Champions League gaat het competitievoetbal in alle Europese landen uiteraard gewoon door. Een blik op speeldag tien in de Duitse Bundesliga leert ons dat er een heus topduel op het programma staat. Zo kijken Bayern München en RB Leipzig elkaar zaterdag in de ogen, oftewel de nummers één en twee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds Leipzig in 2016 zijn intrede maakte in de hoogste afdeling van Duitsland, knokte het team zich meteen tot een moeilijk te kloppen ploeg. Leipzig werkte intussen vier seizoenen af in de Bundesliga met telkens een eindnotering in de top zes, waarvan één tweede plaats en twee keer een derde stek in de voorbije twee seizoenen. Steeds meer probeert Leipzig, onder de vleugels van coach Julian Nagelsmann, hun voet naast die van traditieclub Bayern te zetten. Zaterdag volgt een uitgelezen moment om die ambities extra in de verf te zetten.

Uitgerust Bayern

Bayern en Leipzig waren midweeks actief in de Champions League. Het reeds geplaatste Bayern trok naar Atlético Madrid zonder topspits Robert Lewandowski, die rust kreeg van coach Hansi Flick. Naast Lewandowski kregen ook andere certitudes rust met het oog op de Duitse topper van dit weekend. Met een halve B-ploeg pakte de Rekordmeister een puntje (1-1) mee uit Madrid.

Leipzig, vorig jaar halvefinalist in de Champions League, moet wel nog vol aan de bak op het kampioenenbal. Op de laatste speeldag, die volgende week wordt betwist, zitten de Oost-Duitsers nog verwikkeld in een strijd met Manchester United en Paris Saint-Germain voor een plekje in de knock-outfase. Europees overwinteren is sowieso al een zekerheid na een spektakelzege bij Istanboel Basaksehir. Leipzig wist tot twee keer toe een dubbele voorsprong uit te bouwen, maar wanneer iedereen dacht dat de partij op 3-3 zou eindigen na een mooie comeback van de Turken, bezorgde ex-Gentspits Alexander Sørloth in de extra tijd Leipzig alsnog de volle buit.

Leipzig moet dinsdag aan de bak in eigen huis tegen Manchester United. Winst in dit rechtstreeks duel zou de Duitsers alsnog in de achtste finales brengen.

Linksachter vult leemte Werner in

Een stevig programma dus voor Leipzig, dat zaterdag naar Bayern moet trekken in de Bundesliga. Bayern staat momenteel twee puntjes voor op Leipzig. Met 22 punten is de Beierse topclub momenteel de leider in Duitsland, Leipzig volgt als nummer twee. Terwijl Bayern zijn voorsprong wil uitbreiden, kan Leipzig mits een zege de koppositie overnemen.

Dat Leipzig in Istanboel drie goals incasseerde, is vrij uniek. Het team van Nagelsmann staat namelijk te boek als het best verdedigende team in de Bundesliga. Amper zes goals slikte het tot nu toe in de eigen competitie. Bayern heeft met 13 stuks al meer dan het dubbele geïncasseerd. Aan de andere kant is Bayern dan weer het best aanvallende team in de hoogste afdeling van Duitsland. Met 31 gemaakte goals komt er niemand aan de enkels van de Rekordmeister.

Sinds Timo Werner de deur bij Leipzig achter zich toetrok (de spits trok naar Chelsea, red.), is het bij de Oost-Duitsers zoeken naar nieuw, aanvallend geweld. Sørloth werd aangetrokken na een gesmaakte periode in Turkije bij Trabzonspor, maar tegen Istanboel Basaksehir maakte hij pas zijn eerste goal in het shirt van Leipzig. Een andere nieuwe naam speelde zich in tussentijd in de kijker, met name Angeliño. De Spanjaard wordt voor een seizoen van Manchester City gehuurd en lijkt goed te aarden in Duitsland. Over alle competities gezien scoorde hij zes goals en deelde hij drie assists uit. Dat hij als linksachter dit weet te realiseren, maakt het verhaal des te opmerkelijker. Bij Bayern weten ze alvast wie ze in de gaten moeten houden zaterdag…

Volg alles omtrent de Bundesliga op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 10 Bundesliga

Vrijdag 04/12
Hertha Berlijn - Union Berlin (vanaf 20u30 te zien op Eleven Sports 1)

Zaterdag 05/12
Freiburg - Borussia Mönchengladbach
Frankfurt - Borussia Dortmund (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 2)
FC Keulen - Wolfsburg (vanaf 15u30 te zien op Eleven Sports 3)
Arminia Bielefeld - Mainz
Bayern München - RB Leipzig (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 1)

Zondag 06/12
Werder Bremen - Stuttgart
Schalke 04 - Bayer Leverkusen (vanaf 18u te zien op Eleven Sports 2)

Maandag 07/12
Hoffenheim - Augsburg

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top