Volg de terugkeer van de Belgian League via livestream!

Nieuws | Na een pauze van enkele maanden en de bekendmaking van de zes teams voor het seizoen 2021 een paar week geleden staat de Belgian League op het punt om zijn grote comeback te maken. De competitie kan je live volgen, hier op Pickx.be  

Door Proximus

Deel dit nieuws


Terwijl het tussenseizoen en de mercato eindigt zijn in de verschillende League of Legends-competities, bereidt onze dierbare nationale competitie haar grote comeback nu al voor. Terwijl de verschillende teams die deelnemen aan het volgende seizoen van de Belgian League enkele dagen geleden werden aangekondigd, zijn het nu de verschillende modaliteiten met betrekking tot de komende splits die werden gepubliceerd op de sociale media en op de website van de competitie.

Het seizoen 2021 zou plaatsvinden in een format dat vrijwel identiek is aan het vorige seizoen. Zo vinden we de gebruikelijke Spring Split en Summer Split terug die samen een seizoen vormen, maar ook de Country Finals, die aan het eind van het jaar plaatsvinden! Beide splits zullen worden gespeeld in een double-robin-format, wat betekent dat elk team twee keer per split en in BO1 de confrontatie met zijn tegenstanders aangaat. Ook de play-offs, met de vier beste teams van de split, blijven onaangeroerd. De eindfase wordt gespeeld in een “King of the Hill”-format, met een Juggernaut-wedstrijd die de winnaar meteen naar de finale stuurt.

Aan het einde van het jaar worden de drie teams die de meeste Championship Points uit de twee splits hebben verzameld, geselecteerd voor de Country Finals. Net als vorig jaar blijft de totale prijzenpot voor het seizoen op 25.000 euro staan, verdeeld over de teams op basis van hun resultaten in de twee splits en de Country Finals. De teams zullen minstens drie spelers uit de Benelux moeten opstellen of spelers die al lang genoeg in competities uit het verleden gespeeld hebben om deel te kunnen nemen aan de verschillende splits. Aangezien de samenstellingen voor 30 december bekend gemaakt moeten worden, zullen we tegen het einde van het jaar een duidelijker beeld hebben van de verschillende teams.

Naast de aankondiging van het format heeft META, de organisator van de competitie, ons ook een terugkeerdatum gegeven. Zo zou de Spring Split zijn grote comeback moeten maken op maandag 11 januari om 19u op Pickx.be en Pickx Live. Het reguliere seizoen zal acht weken duren alvorens plaats te maken voor de play-offs, die in drie weken zullen worden afgewerkt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de winnaar van de Spring Split een ticket krijgt voor de play-infase van de European Masters. De tweede Benelux-vertegenwoordiger komt uit de Dutch League, de tweelingzus van onze nationale competitie, eveneens georganiseerd in samenwerking met META.

De organisator heeft ook bevestigd dat er een alternatief minder belangrijk circuit komt, de Open Tour genaamd. Net als in Frankrijk zou deze teams van een lager niveau moeten ontvangen voor een prijzenpot van 10.000 euro. META kondigde op de website van de Belgian League aan dat de resultaten in deze competitie een grote impact zouden moeten hebben op het seizoen 2022. Een promotie- en degradatiesysteem tussen de Belgian League en de Open Tour mag dus verwacht worden. Voorlopig ontbreekt verdere informatie.

Copyright afbeelding: META

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top