Waarom het nieuwe seizoen van 'First Dates' een kijkje waard is

Op één kunnen we sinds vorige week kijken naar het nieuwe seizoen van ‘First Dates’, het datingprogramma dat singles aan elkaar koppelt voor een gezellige eerste date. Wie dit seizoen nog niet keek, miste heel wat ontluikende romantiek en enkele bijzondere momenten.

Enkele cijfers

Voor het tweede seizoen van ‘First Dates’ liepen de helft meer inschrijvingen binnen dan voor het eerste seizoen, zo’n 7.500. Daaruit werden 70 duo’s gekozen om met hun match op een eerste date te gaan. Opvallend is dat er dit seizoen meer mannen zich ingeschreven hebben dan vrouwen, het omgekeerde van het eerste seizoen. De dates zijn ook succesvoller dan toen, want 70 procent geeft aan dat ze elkaar nog eens willen zien, tegenover het vroegere succespercentage van 60 procent.
 
De opnames gebeurden overigens in augustus, toen de coronamaatregelen minder streng waren dan nu. Restaurants zoals dat in Mechelen waar de dates doorgaan, mochten open zijn mits maatregelen, zoals het dragen van mondmaskers. De singles moesten de afspraak maken dat ze elkaar zouden opnemen in hun bubbel van vijf.

Bekende gezichten

Voor heel wat kijkers zullen enkele van de singles er bekend uitzien. Zo behoren bobsleepilote An en plussize-model Sharon tot de deelnemers. Een van de meest opvallende verschijningen tot nu toe was Instagrammer Elodie Gabias, die aan haar ruim 101.000 volgers – in tegenstelling tot veel influencers – haar slechtste kant laat zien. Tijdens haar date komt haar gevoel voor humor goed van pas. Zo flapt ze het verhaal uit van toen ze dronken in het ziekenhuis belandde met een pamper “voor het geval dat”, en vroeg ze aan haar date of hij al eens in zijn broek gekakt had. “Ik mis vanalles”, voegde ze toe. “Een beetje knuffelen, een beetje samen Netflixen, een beetje poepen…” Matthijs zag het allemaal nog wel zitten, maar Elodie zag in hem meer een vriend, ook al gingen ze nog een theetje drinken.


Oudste deelnemer

We zagen ook de guitige grappenmaker Jan. Hij is met zijn 85 lentes de oudste deelnemer ooit in het programma. De gewezen reisorganisator zocht vooral iemand die samen met hem op reis wil vertrekken. Zijn date met Leliane (79), van wie hij volhield dat ze er amper vijftig uitzag, leek meteen een schot in de roos. De twee hadden een vlotte babbel, hadden dezelfde smaak en voelden elkaar goed aan. Ze besloten dat ze elkaar graag nog eens wilden terugzien, en maakten zelfs plannen om samen eens naar Japan te reizen. Een geslaagde date, dus!

Gastheer Patrick

Een van de revelaties van het programma is en blijft maître d’hôtel Patrick. De immer charmante en sympathieke man ontvangt de nerveuze singles zodra ze in het restaurant aankomen, en weet hen altijd op hun gemak te stellen. Hij werkt in het dagelijkse leven ook in de horeca, in een restaurant in Ekeren. Daarvoor was hij tien jaar lang aan de slag in de VIP-bar van de Carré. Hij heeft dus de ideale ervaring om gasten te ontvangen in het ‘First Dates’-restaurant. Zelf was hij vooral blij dat hij gewoon zijn ding mocht blijven doen.

Naturel

De magie van het programma ligt hem in de naturel van de dates. De singles komen helemaal niet geforceerd over, waardoor die typische kriebels van een eerste date de vrije loop krijgen en ook van het scherm spatten. Wat daar ongetwijfeld bij helpt, is het feit dat de camera’s in het restaurant bijna niet te zien zijn. Er loopt niemand rond met een camera op de schouder en figuranten zorgen ervoor dat de tafeltjes niet leeg zijn. Daardoor voelt het voor de singles echt aan als een gewone date. De ervaring is zelfs zo echt, dat een van die figuranten tijdens het draaien eens aan Patrick vroeg wanneer ze nu zouden beginnen filmen.
 
First Dates is elke maandag, dinsdag en donderdag te zien op Één om 21u35.

Films

Bekijk alles
Top