Tien uur lang live muziek voor Rode Neuzen Dag

De grote goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius gaat dit jaar niet door met een neuzenverkoop of een grote slotshow, maar wel met een live radioshow. Tien uur lang zullen Vlaamse muzikanten langskomen om nummers live te spelen die aangevraagd werden met de hashtag #ShareYourSong. Het wordt een dag vol verrassingen en warmte.

Weerbaarheid bij kinderen en jongeren is dit jaar opnieuw het thema van Rode Neuzen Dag. Die actie zamelt al sinds 2015 geld in ten voordele van jongeren met psychische problemen, maar dit jaar kan de grootschalige verkoop van rode neuzen of de grote slotshow door corona niet doorgaan. Nochtans is het volgens ambassadrice van de actie Birgit Van Mol dit jaar net meer dan ooit een thema dat onze aandacht verdient. “Kinderen en jongeren zijn veel van hun zekerheden kwijt en hebben het vaak moeilijk om daarmee om te gaan. Ook al kunnen we in 2020 fysiek niet bij hen zijn, moeten we hen net nu blijven helpen”, zegt ze.
 
Het alternatief komt in de vorm van een tien uur durende live radioshow die vrijdag van 8u tot 18u te volgen zal zijn bij Qmusic, of met beeld op Qmusic.be, de Q-app, VTM, VTM GO én HLN.be. Daarin zullen meer dan 50 Vlaamse muzikanten langskomen om live liedjes te brengen die via de hashtag #ShareYourSong aangevraagd werden.

Hart onder de riem
 
Enkele weken geleden riep de cast van ‘Liefde voor Muziek’ iedereen op om via Qmusic.be of de app van Qmusic liedjes te delen die kracht en steun geven. “Zo laten we jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan”, klonk de boodschap. Nu zullen zij en heel wat andere artiesten hun versies brengen van die liedjes.
 
Vaste DJ’s van Qmusic Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Vincent Fierens en Jolien Roets praten de bijzondere uitzending aan elkaar terwijl Marie Moballiu en Matthias Vandenbulcke het land doorkruisen om een paar mensen in persoon te verrassen. In de studio zullen onder andere Regi, Bazart, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Hooverphonic, Natalia, Milow, Willy Sommers, Bart Peeters, Jasper Steverlinck en nog vele anderen te gast zijn. Hun doel: zo veel mogelijk jongeren een hart onder de riem steken.
 
De bijzondere uitzending is op vrijdag 4 december van 8 tot 18u te volgen op Qmusic, Qmusic.be, de Q-app, VTM, VTM GO en HLN.be. Voor een compilatie van de hoogtepunten stem je om 23u45 af op VTM.

Muziek

Bekijk alles
Top