Samen verlichten we het eindejaar

December is de maand van de vrijgevigheid en de kleine gebaren die van onze wereld een betere plek maken. Daarom bundelt Proximus in de VOD catalogus films waarin personages hun goed hart tonen. Ontdek ze in de categorie ‘Een klein gebaar’.

As Good as It Gets

Melvin Udall is een succesvolle romanschrijver in New York City. Hij is een echte misantroop, onbeleefd tegen iedereen rond hem en heeft een ernstige dwangstoornis die ervoor zorgt dat hij niet op de voegen van het voetpad mag stappen en elke ochtend aan dezelfde tafel in hetzelfde restaurant moet ontbijten. Zijn ijzige hart smelt wanneer hij interesse krijgt in de enige serveerster die zijn obsessieve en norse gedrag weet te tolereren. De gesloten man toont zich uiteindelijk van zijn beste kant.
 
Deze romantische komedie uit 1997 werd geregisseerd door James L. Brooks en zet Jack Nicholson en Helen Hunt in de hoofdrollen. De acteurs wonnen voor ‘As Good as It Gets’ allebei een Oscar, die voor beste acteur en beste actrice.

‘As Good as it Gets’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Forrest Gump

Het is 1981 en Forrest, een man met een laag IQ, vertelt zijn levensverhaal aan vreemden die naast hem op het bankje bij de bushalte komen zitten. Hij bespreekt veel historische en belangrijke gebeurtenissen waar hij klaarblijkelijk bij betrokken was, maar het enige wat hij echt wil is herenigd worden met zijn jeugdliefde Jenny.
 
‘Forrest Gump’ kwam uit in 1994 en won meerdere Oscars. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Winston Groom en het is Tom Hanks die in de huid van het geliefde hoofdpersonage Forrest kruipt.

‘Forrest Gump’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Me Before You

De jonge en eigenzinnige Louisa Clark springt van de ene job naar de andere om haar familie te helpen de eindjes aan elkaar te knopen. Haar vrolijke houding wordt op de proef gesteld als ze verzorger wordt van Will Traynor, een rijke jonge bankier die twee jaar eerder verlamd is geraakt door een ongeluk. Louisa maakt er een punt van om Will te laten zien dat het leven wel de moeite waard is.
 
Als je Emilia Clarke enkel kent als Daenerys Targaryen uit ‘Game of Thrones’, is dit meeslepend romantisch drama zeker de moeite waard. Haar Louisa doet harten smelten en de chemie tussen haar en Sam Claffin (Will) zal je een traantje doen wegpinken.

‘Me Before You’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Invictus

Tijdens zijn eerste termijn als eerste zwarte president van Zuid-Afrika probeert Nelson Mandela zijn land te verenigen met sport. Hij merkt op dat zijn zwarte landgenoten niet supporteren voor het blanke rugbyteam, omdat die in hun ogen symbool staan voor de apartheid. Maar als ze het wereldkampioenschap zouden winnen, zou het hele land zich wel eens achter hen kunnen scharen.
 
Morgan Freeman werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur voor zijn vertolking van Nelson Mandela, Matt Damon die rugbykapitein François Pienaar speelt, werd genomineerd voor het beeldje voor de Beste Mannelijke Bijrol. De regie werd verzorgd door Clint Eastwood.

‘Invictus’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Paddington (1&2)

In de familiefilm ‘Paddington’ volgen we de fratsen en avonturen van een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is. Hij trekt naar Londen om een nieuw leven te beginnen, maar belandt eenzaam en verloren op Paddington Station. Daar begint hij te beseffen dat het stadsleven toch heel anders is dan hij gedacht had. Tot hij wordt opgemerkt door de vriendelijke familie Brown … Wanneer de Browns het label om zijn nek lezen (‘Pas alstublieft op deze beer, dank u’), besluiten ze hem in huis te nemen.
 
Deze film is gebaseerd op de klassieke kinderboeken uit 1958 van Michael Bond. In de Nederlandstalige versie wordt de stem van de beer ingesproken door Bent Van Looy. In andere rollen vinden we onder andere Nicole Kidman en Peter Capaldi terug.

‘Paddington' en 'Paddington 2' zijn nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Kite Runner

Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Khaled Hosseini, verhaalt over Amir en Hassan, die beste vrienden waren in een tumultueus Afghanistan. Amir gaat kapot van de schuldgevoelens, omdat hij zijn vriend achterliet in het politiek onrustige land en naar San Francisco verhuisde. Uiteindelijk keert hij terug naar Afghanistan in een poging om zijn oude vriend te helpen.
 
Auteur Hosseini groeide op in Afghanistan voor hij naar de VS verhuisde. In zijn geboorteland vloog hij als kind vaak met vliegers, maar toen hij als volwassen man hoorde dat de sport in Afghanistan verboden werd, voelde hij zich geïnspireerd om in zijn pen te kruipen. Het resultaat werd onmiddellijk een bestseller, die in 2007 verfilmd werd. De soundtrack van de film, geschreven door Alberto Iglesias, werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.

‘The Kite Runner’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Green Mile

Gevangenisopzichter Paul werkt op de afdeling waar ter dood veroordeelde gevangenen wachten op hun executie. Wanneer de imposante John Coffey onder zijn hoede komt, is hij getuige van enkele bovennatuurlijke gebeurtenissen. John geneest hem van een blaasinfectie en brengt kennelijk een muis weer tot leven. De cipiers vragen zich af of deze man wel echt schuldig is aan de misdaden waarvoor hij veroordeeld werd.
 
Tom Hanks speelt de cipier die zijn gevangenen niet zomaar wil veroordelen. Michael Clarke Duncan kreeg met John Coffey dan weer de rol van zijn leven in deze hartverscheurende film van regisseur Frank Darabont.

‘The Green Mile’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Shawshank Redemption

Ook van de hand van Frank Darabont is ‘The Shawshank Redemption’, de film die volgens de Internet Movie Database de beste aller tijden is. De bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt onterecht beschuldigd van moord. Hij wordt tot tweemaal levenslang veroordeeld en belandt in de beruchte, streng bewaakte gevangenis Shawshank. Andy lijkt zich bij zijn lot neer te leggen en wendt zijn kennis van het belastingrecht aan om zijn leven in de nor aangenamer te maken. De hartverwarmende vriendschap met zijn oudere, levenswijze celgenoot Red en een poster van Rita Hayworth helpen hem daarbij. Maar Andy voert iets in zijn schild…
 
Tim Robbins en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in deze meesterlijke gevangenisfilm, waarin doorheen alle duisternis toch wat licht schijnt.

‘The Shawshank Redemption’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The BFG

In deze herwerking van het klassieke verhaal van Roald Dahl brengt Steven Spielberg een dromenland tot leven waar negen mensetende reuzen de plak zwaaien. De tienjarige Sophie wordt bevriend met de kleinere, maar voor haar nog steeds gigantische “Big Friendly Giant”, de reus die het goed voorheeft met anderen. Hij trekt elke nacht de straten in om dromen te verspreiden. Maar hoe langer Sophie bij de BFG blijft, hoe groter de kans dat de andere reuzen haar zullen vinden en oppeuzelen.
 
Spielberg werkte met deze film voor de 27ste keer samen met componist John Williams, die met zijn muziek als geen ander weet hoe hij een filmisch universum extra magie kan inblazen.

‘The BFG’ is nu beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!Ook beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus onder de categorie ‘Een klein gebaar’:

The Blind Side
Capharnaum
Life Itself
Pupille
Wonder
Samba
La famille Bélier
The Singing Club
The Curious Case of Benjamin Button
August Rush
Blinded by the Light

Films

Bekijk alles
Top