Dimitri Payet geeft Marseille een doekje voor het bloeden

Sport | Olympique Marseille heeft eindelijk punten in de wacht gesleept in de Champions League! De ploeg maakte thuis tegen Olympiakos een einde aan hun betreurenswaardige reeks van dertien opeenvolgende nederlagen, waarmee ze het record van Anderlecht verbraken. De held van de avond draagt de naam Dimitri Payet.

Marseille, dat al dertien opeenvolgende wedstrijden verloor in de Champions League, heeft dinsdag eindelijk de rug gerecht door tegen Olympiakos in groep C 2-1 op het scorebord te markeren. De troepen va André Villas-Boas hebben de Grieken verschalkt in hun eigen Stade Vélodrome door hen weinig ruimte te gunnen en van in het begin het veld goed te verdelen. Maar de ploeg uit Piaeus gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen en scoorde zelfs het eerste doelpunt. Mady Camara vond de netten in de 33ste minuut.

In de tweede helft mocht OM de VAR op de blote knieën bedanken. Dankzij hen gaf de arbiter twee penalty’s aan Dimitri Payet (55ste en 75ste minuten), die daarmee zijn eerste doelpunten van het kampioenenbal liet optekenen. Dat betekende de ommekeer voor Marseille, dat nu de eerste punten pakte in de Champions League. Ze staan momenteel samen met Olympiakos aan de staart van hun groep met drie punten, maar de Grieken wonnen in de heenmatch met 1-0. Het wordt met andere woorden moeilijk voor Marseille om nog een ticket voor de Europa League te bemachtigen, zeker aangezien ze op de laatste speeldag nog eens tegenover groepsleider Manchester City staan.

In dezelfde groep was vooral de eerste helft in Porto weinig spectaculair. Manchester City, met Kevin De Bruyne op de bank, bleef berekend dominant, zonder veel druk uit te oefenen. Porto speelde intussen een sterk verdedigend spel, zonder op offensief vlak gevaarlijk uit de hoek te komen. De 0-0 kwam voor beide ploegen goed uit: de Citizens hebben zich met 13 punten van de eerste plaats verzekerd, de Dragons zijn zeker van de kwalificatie met 10 punten.

Het jonge geweld van Liverpool

In groep D heeft Liverpool het in Anfield Road met de kleinst mogelijke marge gehaald van Ajax. De twee ploegen kregen om beurt de bovenhand, al hadden de Nederlanders meer balbezit en gaven ze Caoimhin Kelleher, de jonge Ierse doelman van de Reds, meer werk. De tweede helft begon sterk en terwijl Kelleher het vel van zijn ploeg redde na een knaller van Noussair Mazroui in de 57ste minuut, liet zijn concullega André Onana steken vallen, waardoor Curtis Jones, het gezicht van de aanstormende jeugd bij de Engelsen, het enige doelpunt van de wedstrijd kon scoren (58ste minuut). Atalanta en Midtjylland speelden gelijk (1-1), dus Liverpool is met 12 punten zeker van de eerste plaats en een ticket naar de volgende ronde. Atalanta staat tweede (8 punten), gevolgd door Ajax (7 punten) en Midtjylland (1 punt). Het tweede ticket voor de achtste finales zal dus pas op de laatste speeldag verkocht worden, in het duel tussen Ajax en Atalanta.

In groep A wordt de laatste speeldag eveneens beslissend. Atlético Madrid kwam op eigen veld tegenover een Bayern München zonder sterspelers te staan. Een stevige trap van Yannick Carasco in de 23ste minuut ging niet binnnen, maar Joao Felix kon enkele minuten later wel de score openen van aan de eerste paal na een voorzet van Marcos Llorente (26ste minuut, 1-0). Tegenover een jonge en onervaren ploeg van Bayern hadden de Colchoneros geen al te zware taak, maar na een uur liet Hans Flick dan toch drie topspelers aandraven, waaronder Thomas Müller, die de gelijkmaker scoorde met een penalty (86ste minuut, 1-1). Eerder die avond won Salzburg nog met 1-3 van Lokomotiv Moskou dankzij twee doelpunten van Mergim Berisha (28ste en 41ste minuut) en een goal van Karim Adeyemi (81ste minuut, 1-3). Atlético, Salzburg en Lokomotiv moeten nog onderling uitmaken wie Bayern zal vergezellen in de achtste finales.

Mis niets van de Champions League dankzij de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!