Eerste trainersontslag in 1B: RWDM schuift Demol aan de kant

Sport | Het heeft lang geduurd, maar begin december is er dan toch een eerste trainersontslag te melden in 1B. RWDM maakte woensdagvoormiddag bekend dat het de samenwerking met Laurent Demol per direct stopzet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ontslag van Demol is ietwat verrassend omdat RWDM een degelijk seizoen aan het draaien was. De Brusselaars strijden voorlopig mee voor de derde plaats, maar recente nederlagen bij rivaal Union (2-1) en Lommel (4-0) duwden hen wat weg naar de zesde plaats in het klassement. Op die zesde plaats heeft RWDM nog wel steeds vijf punten meer dan Lierse Kempenzonen, dat momenteel op de degradatieplek staat.

"Na een lange vergadering tussen de clubleiding en onze T1, Laurent Demol, werd besloten onze samenwerking te beëindigen", klinkt het in een officieel communique van RWDM. "We willen Laurent bedanken voor al het geleverde werk sinds het begin van dit seizoen. Laten we niet vergeten dat Laurent in de huidige omstandigheden en het in alle opzichten erg moeilijk werken was. We wensen je veel succes voor de rest van je carrière Laurent! Vanaf vandaag neemt Frederic Stilmant de rol van T1 over."

Opvolger uit eigen rangen

Stilmant was vorig seizoen ook al een tijdje T1 bij RWDM, maar moest een stapje terug zetten omdat hij deze zomer nog niet over de nodige licenties beschikte om zich te etaleren als hoofdcoach bij een profclub. Nu heeft Stilmant wél de nodige opleidingen gedaan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top