NFL: de Eagles in de koude toendra van Green Bay

De match tussen de Steelers en de Ravens die vorig weekend werd uitgesteld zorgt ervoor dat de match tussen de Ravens en de Cowboys wordt uitgesteld tot woensdag 9 december om 2u05 (onder voorbehoud van verdere veranderingen). Afspraak op de kanalen van Eleven Sports.

Green Bay Packers - Philadelphia Eagles, zondag 06/12 om 22u25

De Packers, die vorige week de Chicago Bears versloegen (een match die je kon volgen op Eleven Sports), zijn ideaal geplaatst in de NFC North-divisie en de kwalificatie voor de play-offs komt dichterbij. Ze spelen zondag tegen de Eagles. Ook zij strijden voor hun kwalificatie, ook al zijn ze nog slechts een schaduw van het team dat in 2017 de Super Bowl won.

De Philadelphia Eagles op laatste benen

In 2017 wonnen de Eagles voor het eerst de Super Bowl LII. En er zijn nog heel wat spelers van die epische overwinning in 2017 aanwezig. In eerste instantie natuurlijk hoofdcoach Doug Pederson. Maar de magie is verdwenen. Sinds ze hun titel binnenrijfden, konden de Eagles zich telkens plaatsen voor de play-offs, maar dat hadden ze eerder te danken aan de zwakke tegenstanders in hun divisie dan aan de kwaliteit van hun eigen spel.Ook dit seizoen hebben de teams van de NFC East het moeilijk en de Eagles blijven ondanks hun slechte prestaties in de running. Maar de Packers blijken toch te sterk voor hen. Bij hun volgende interseizoen zouden de bazen van Philadelphia wel eens een nieuw vertrek kunnen vragen. (foto: Carson Wentz)Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

De Packers, het meest Belgische NFL-team

Lambeau Field, het stadion van de Packers, is een van de meest mythische plaatsen van de NFL. Dit stadion werd in 1956 gebouwd en kreeg in 1965 zijn nieuwe naam. Dat was een eerbetoon aan Earl 'Curly' Lambeau die enkele maanden eerder overleden was. Hij had de Packers opgericht en was de eerste trainer. Tussen 1921 en 1949 behaalde hij met de Green Bay Packers 6 titelkampioenschappen.Curly Lambeau is de kleinzoon van Victor Lambeau, een inwoner van Grez-Doiceau die in de tweede helft van de 19de eeuw naar Wisconsin emigreerde. Dat is een staat die ook heel wat Walen verwelkomde. Sommige dorpen klinken trouwens heel Belgisch. Wat dacht je van Belgium, Brussels, Wahain of Rosière? Op zoek naar een team om te supporteren? Dan heb je het wellicht gevonden!In de winter maken de kou en de wind van Wisconsin van Lambeau Field een vijandig terrein voor de tegenstanders van de Packers. In december sneeuwt het er heel vaak, wat het bijzondere karakter van dit stadion nog versterkt. Het wordt niet voor niets ook wel The Frozen Tundra genoemd. Die bijnaam kreeg het stadion in 1967 na de finale van het NFL-kampioenschap tussen de Packers en de Dalles Cowboys. Een legendarische NFL-match was dat.

De Ice Bowl

Op 31 december 1967 ontvingen de Green Bay Packers de Dallas Cowboys voor de finale van het NFL-kampioenschap. De inzet: de kwalificatie voor de Super Bowl II en de AFL-kampioen het hoofd bieden. Het was -26°C. Met de ijskoude wind die over Lambeau Field joeg, voelde het alsof het -38°C was. De scheidsrechters mochten niet op hun metalen fluitje blazen want dat zou wel eens kunnen vastvriezen aan hun lippen. Daarom gebruikten ze enkel hun stem. De spelers hadden het zo koud dat ze zich slechts met moeite konden verplaatsen.Deze match, die de bijnaam Ice Bowl kreeg, is een van de bekendste in de geschiedenis van de NFL. De Packers, onder leiding van coach Vince Lombardi (die de trofee aan de winnaar van de Super Bowl gaf) wonnen met 21-17, en wonnen twee weken later de Super Bowl in een match tegen de Oakland Raiders. Die ging door ... onder de stralende zon van Miami.

Kansas City Chiefs - Denver Broncos, maandag 07/12 om 2u20

Met 10 overwinningen en 1 verlies op hun conto maken de Chiefs al sinds vorig seizoen het mooie weer. Met Patrick Mahomes in huis heeft Kansas City de beste luchtaanval van de league in huis. Vorige week zette receiver Tyreek Hill (foto) een ongelooflijke prestatie neer tegen de Buccaneers. 13 balvangsten, 269 yards, 3 touchdowns. Gemiddeld meer dan 20 yards per balvangst! Als de Chiefs op dreef zijn, kan niemand hen tegenhouden.

De waanzinnige week van de Denver Broncos

In Denver zat de sfeer er vorige week minder in. Nadat een van hun quarterbacks positief had getest op Covid-19, werden alle QB's van het team in quarantaine geplaatst. In de match tegen de New Orleans Saints moesten ze een receiver van hun practice squad inzetten: Kendall Hinton. Hij speelde drie seizoenen als quarterback aan de universiteit van Wake Forest (in het wit op de foto), maar aangezien hij niet sterk genoeg werd bevonden, speelde hij het laatste jaar als receiver. Op zijn 23ste speelde hij dus in wel heel bijzondere omstandigheden zijn eerste NFL-match.Hij gaf het beste van zichzelf, maar met slechts één dag voorbereiding konden we geen mirakels verwachten. Zijn statistieken: 1 pass van 13 yards, op 9 pogingen. Drew Lock zou terug van de partij moeten zijn als ze het opnemen tegen de Chiefs, maar het is niet zeker of dat genoeg zal zijn om deze ongelooflijke armada te verslaan. Onze pronostiek: overwinning voor de Chiefs

Baltimore Ravens - Dallas Cowboys, woensdag 09/12 om 2u05

De match tussen de Pittsburgh Steelers en de Baltimore Ravens die was voorzien voor afgelopen donderdag werd uitgesteld naar dinsdag omwille van de vele Covid-19-gevallen in het team van de Ravens. Bijgevolg werd ook de match tussen de Ravens en de Cowboys van nu donderdag uitgesteld. Afspraak op maandag 7 december om 23 uur voor de confrontatie tussen twee teams die geen fouten meer mogen maken in aanloop naar de play-offs. (foto: de tight end Mark Andrews)

De Ravens hebben het moeilijk

Vorig seizoen waren de Ravens niet tegen te houden. Met een solide verdediging en aanvallers die alles op hun weg verpletterden dankzij een uitzonderlijk goed geolied spel, zag het ernaar uit dat niemand hen zou kunnen tegenhouden. Maar bij de eerste play-offmatch liep het helemaal mis. Ze werden verslagen door de Titans en hielden er enkel een zware kater aan over.Het spelniveau van Baltimore is minder goed dan vorig seizoen, maar het blijft desalniettemin een goed team. Het probleem is dat hun directe tegenstanders sterker zijn dan in 2019. De Steelers maken indruk en staan aan de leiding in AFC North terwijl de Browns een zekere maturiteit hebben opgebouwd. De Ravens staan derde in hun divisie en als ze in de running willen blijven voor de play-offs, dan kunnen ze zich geen enkele fout meer veroorloven. (foto: tight end Mark Andrews)

Mogen de Cowboys er nog in geloven?

De Dallas Cowboys zijn met een balans van 3-8 momenteel het slechtste team van de Conference NFC. Maar net zoals de Eagles kunnen ze nog altijd gaan voor de titel in NFC East. Zouden ze daarin slagen, ondanks hun ontgoochelende seizoen? Alles kan. De Giants, die momenteel aan de leiding staan, hebben maar één overwinning meer dan Dallas en tijdens de vier laatste wedstrijden nemen de Cowboys het op tegen twee rivalen van de divisie (Eagles en Giants) en tegen een team dat het slechter deed dan zijzelf (de Bengals). Dalles kan dit halen. Maar maandag tegen Baltimore? Dat zou wel eens een ander paar mouwen kunnen zijn.Onze pronostiek: overwinning voor de Ravens

Nieuws

Bekijk alles
Top