Een flauwe clasico, Europese vertegenwoordigers die niet kunnen scoren en Beerschot dat aan de leiding staat: de JPL van dit seizoen blijft boeien.
 
Ook al waren er vier ploegen die geen goal maakten en ook geen goal slikten, werd afgelopen weekend in de Jupiler Pro League toch 29 keer gescoord. Racing Genk pakte 18 op 18 na een ruime zege tegen Cercle (1-5) en zorgde zo voor 17% van de gescoorde doelpunten. Onuachu zorgde met twee nieuwe doelpunten dat hij topschutter blijft (met 12 goals) en Bongonda scoorde zijn 8e doelpunt uit zijn 5 laatste wedstrijden.
 
Charleroi scoort, maar pakt geen punten
 
Charleroi begon indrukwekkend aan het seizoen met 19 op 21, maar pakte daarna maar 4 op 18. De troepen van trainer Belhocine verloren opnieuw aan de Kehrweg, maar konden wel scoren. Dit seizoen hebben de Zebra's in elke wedstrijd minstens 1 keer kunnen scoren, met uitzondering van vorige week toen het verloor van AA Gent (0-1).
 
Beerschot laat de netten trillen
 
Voor Beerschot staat voetballen duidelijk gelijk met doelpunten maken, dat bewijst de ploeg van trainer Hernan Losada nu al week na week. Met 38 gemaakte doelpunten scoorde Beerschot al evenveel als Moeskroen, Waasland-Beveren en STVV samen! Tegen KV Mechelen (2-3) wisten de Mannekes zelfs vijf keer te scoren, dankzij twee owngoals van Frans en Mboko en drie goals in het juiste doel, door Tissoudali, Van den Bergh en Coulibaly.
 
Europese wedstrijden laten sporen na
 
Club Brugge, AA Gent en Standard speelden afgelopen week in de Europese bekers. Dit weekend kon geen van deze drie teams een doelpunt maken. Blauw-Zwart en de Rouches slikten ook geen tegendoelpunt, maar AA Gent ging opnieuw kopje onder. De Buffalo's staan al op 8 punten van de top 4 en de druk op de technische staf neemt toe. Van alle Belgische vertegenwoordigers in Europa kon alleen Antwerp scoren, in een spectaculaire wedstrijd tegen OHL (3-2). De Great Old is niet toevallig de enige Belgische club die op het Europese strijdtoneel goed voor de dag komt… 
 
Strijd voor het behoud nog niet beslecht
 
Enkele weken terug leken Moeskroen en Waasland-Beveren al veroordeeld tot de laatste twee plekken in de JPL. Allebei hebben ze echter de rug gerecht en strijden ze opnieuw volop mee voor het behoud. De Hurlu's pakten 4 op 6 tegen Cercle en Club Brugge op drie dagen tijd en de club uit de Freethiel haalde ook 4 op 6 uit wedstrijden tegen STVV en Oostende. STVV heeft nog maar 2 punten meer dan de Waaslanders en 5 punten meer dan Moeskroen dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.
 
Een bijzonder flauwe clasico
 
Sinds 2000 is de clasico in het Belgische voetbal al 61 keer gespeeld en nog maar 7 keer is het duel tussen Anderlecht en Standard op een 0-0 geëindigd. Zondag was de 'topper' maar een heel flauw beestje. Voor paars-wit is het toch al de vierde keer op rij dat niet verloren wordt van de aartsrivaal van Sclessin.
 
Opvallend cijfer
 
Sinds het begin van het seizoen werd in de Jupiler Pro League al 382 keer gescoord, door... 164 verschillende spelers. Paul Onuachu blijft topscorer met 12 doelpunten.