Voor deze dames werd Miss België een springplank richting de mediawereld

Het meest recente seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ kende een passage van de huidige Miss België. Celine Van Ouytsel zou het echter maar één aflevering volhouden. Tijd om eens te kijken welke ex-winnaressen van Miss België het al wat langer in de media weten vol te houden.

Goedele Liekens

Goedele Liekens wordt in Vlaanderen nog steeds aanschouwd als de oppermiss. Reeds in het gezegende jaar 1986 won ze de verkiezing om het kroontje en sindsdien is Liekens niet echt meer uit de media weg te denken. Zo presenteert ze onder meer quizzen als ‘Wie ben ik?’, ‘De Zwakste Schakel’ en ‘Slimmer Dan een Kind Van 10?’, maar het is uiteindelijk als seksuoloog dat ze furore zal maken en nog meer naamsbekendheid zou vergaren. Zo presenteerde ze met ‘Sex in Class’ zelfs een programma op de Britse zender Channel 4 en is ze de voorbije jaren te zien in ‘Goedele on Top’, een praatprogramma met de kandidaten van ‘Temptation Island’. Liekens zette vorig jaar ook nog eens de stap richting de politieke wereld. Zo zetelt ze nu voor Open Vld in het federaal parlement.

Dina Tersago

In 2001 werd Dina Tersago verkozen tot mooiste vrouw van België. Dat leverde haar in eerste instantie een job op bij Woestijnvis, waar ze meewerkte aan diverse reportages. Haar eerste presentatiewerk kwam er dankzij ‘Château Bravoure’. In 2004 komt echter haar grote doorbraak met ‘Boer zkt Vrouw’, het VTM-programma waar ze nog steeds het gezicht van is. Tussendoor ontdekt ze een grote passie voor dansen vanwege haar deelname aan het programma ‘Sterren op de Dansvloer’. Daar kwam sinds dit jaar ook nog eens zingen bij. Zo werd ze namelijk in ‘The Masked Singer’ ontmaskerd als Libelle. Tegenwoordig is ze ook te zien in ‘Ze Zeggen Dat’, een show met Andy Peelman waarin ze tal van beweringen en urban legends onder de loep nemen om te onderzoeken of ze waar zijn of niet.

Ann Van Elsen

Het jaar na Dina Tersago kreeg Ann Van Elsen het kroontje op haar hoofd. Op die manier lanceerde ze haar mediacarrière, die zich zowel op tv als op de radio zou afspelen. Vooral op de voormalige zender VT4 was ze een gekend schermgezicht, zowel als omroepster en als presentatrice. Programma’s als ‘De Inrichters’ en ‘Huizenjacht’ staan op haar cv. Haar carrière op de radio startte bij het toenmalige Radio Donna. Via MNM belandde ze bij Joe, waar ze het ochtendblok voor haar rekening neemt. Naast al haar media-activiteiten kwam ze ook nog via andere manieren in the picture te staan. Zo stond ze in 2008 naakt in de Playboy, heeft ze een eigen kledinglijn, schreef ze tevens al boeken en had ze ooit een relatie met ex-voetballer Gunther Van Handenhoven.

Annelien Coorevits

Als partner voor bijna 13 jaar van voetballer Olivier Deschacht kwam Annelien Coorevits ten tonele in 2007 toen ze Miss België wist te winnen. Intussen zijn Coorevits en Deschacht uit elkaar, een breuk die ze maar moeilijk een plaats kan geven, zo zei ze enkele maanden geleden nog zelf aan HLN. In de reeds gepasseerde jaren tussen haar kroning en nu wist Coorevits ook een plaats te bemachtigen in het Vlaamse medialandschap. Sinds 2016 vormt ze een presentatieduo met de Nederlander Rick Brandsteder voor het televisieprogramma ‘Temptation Island’.

Justine De Jonckheere

Justine De Jonckheere tot slot werd Miss België in 2011 en probeerde de voorbije jaren een carrière te lanceren als actrice. Zo was ze te zien in de Studio 100-serie ‘Ghost Rockers’ en deed ze ook mee in de ‘Ghost Rockers’-film ‘Voor Altijd?’. Zelfs in de derde ‘FC De Kampioenen’-film was er een figurantenrol voor haar weggelegd. Sinds 2017 is Justine De Jonckheere ook een van de vaste schermgezichten van de Oost-Vlaamse regionale zender AVS. Vorig jaar nog was ze te zien in het VIJF-programma ‘Celebs gaan daten’. Even leek ze te gaan vallen voor de charmes van Jarne Baele (ex-deelnemer Love Island), maar uiteindelijk werd het niets.

Films

Bekijk alles
Top