Attractiefste profclubs uit België: Beerschot 'buiten categorie'; nummers 2 en 3 komen uit 1B

Sport | De laatste tijd wordt er veel gepraat over de attractiviteit van Beerschot VA. De Mannekes scoren vaak, maar krijgen ook heel wat goals binnen. Zo zijn ze de eerste ploeg in 1A die de leidersplaats mag claimen terwijl ze de slechtste verdediging van de reeks hebben. Maar wie zijn de andere attractieve teams in ons profvoetbal en waar zie je gemiddeld niet al te veel goals?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na Beerschot - waar je gemiddeld iets meer dan vijf goals per match ziet - is er maar één team dat boven een gemiddelde van vier goals (voor en tegen) per match komt en dat is het nummer twee uit 1B; RFC Seraing. Bij de ploeg van Emilio Ferrera zie je gemiddeld 4,33 goals per match.

Ook de derde meest attractieve profclub komt uit 1B. Lommel SK scoorde dit seizoen al 24x terwijl het ook al 20 goals binnen kreeg en zit zo aan een gemiddelde van 3,67. Daarmee doen de Noord-Limburgers ietsje beter dan OH Leuven en Waasland-Beveren en sluiten de top vijf af. Beiden hebben wel een negatief doelsaldo en kregen dus al meer goals binnen dan ze scoorden.

1. Beerschot VA (1A): 5,07
2. RFC Seraing (1B): 4,33
3. Lommel SK (1B): 3,67
4. OH Leuven (1A): 3,62
4. Waasland-Beveren (1A): 3,62

Aan de andere kant van de tabel vinden we Standard terug. De Rouches zijn met 2,07 goals per match de minst attractieve profclub van het seizoen. Excelsior Moeskroen doet voorlopig net iestje beter met 2,08. Zij kunnen straks tegen STVV hun gemiddelde misschien nog wat opkrikken.

Net boven het Waalse duo vinden we met KVC Westerlo de minst attractieve 1B-club. De troepen van Bob Peeters zitten dit seizoen aan een gemiddelde van 2,33.

1. Standard Luik (1A): 2,07
2. Exc. Moeskroen (1A): 2,08
3. KVC Westerlo (1B): 2,33
4. KV Oostende (1A): 2,57
5. KMSK Deinze (1B): 2,67

Opvallend is wel dat er in 1B voorlopig net ietsje meer spektakel te zien is als in 1A terwijl de competitie toch aanzien wordt als een gesloten reeks met teams die elkaar door en door kennen. In 1B zien de fans per match gemiddeld 3,23 goals terwijl dat in 1A 3,12 goals zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top