Kan Gianni Bruno de Anderlecht-dekmantel opblazen?

Jupiler Pro League |

Waar Standard vorige week geen doelpunten kon scoren tegen Anderlecht, zal een andere Luikenaar dat dit weekend wél willen doen. Gianni Bruno, de spits van Zulte-Waregem is in goede vorm en wil dit weekend wellicht beter doen dan zijn Luikse collega-voetballers. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over Bruno werd nog niet veel geschreven, maar weg van alle publiciteit kent de spits een sterk seizoen bij Zulte-Waregem. Geen eenvoudige klus gezien de resultaten van zijn ploeg. Ondanks verpletterende winst tegen KAA Gent staan ze pas op een veertiende plaats in het klassement. 

Bruno doet het evenwel erg goed, hij bereikte inmiddels een record van vijf goals en nog eens drie assists in slechts veertien wedstrijden. Hij is met andere woorden de meest efficiënte speler in de groep.  

Mister 25%

In het hele kampioenschap vijf gemaakte doelpunten, dat klinkt niet veel, maar voor een team als Zulte-Waregem is dat best siginificant. Het is bijna 25% van de goals die de mannen van Dury dit seizoen al maakten. Bruno scoorde gemiddeld een keer in elke drie wedstrijden. Als hij dat gemiddelde vasthoudt en elke wedstrijd meespeelt, komt hij op een totaal van twaalf of dertien goals, geen sinecure voor een team uit de onderbuik van het klassement. 

Grote versus kleine clubs

Toch slaagde Bruno er nog niet in om te scoren tegen grote teams. Afgelopen weekend waren het Govea, Vossen en Chory die de bal achter de doellijn mikten. Tegen Waasland, Cercle-Brugge en Mechelen kon Bruno wel scoren, maar dat zijn ploegen van een ander niveau dan dat van Anderlecht. Benieuwd of Bruno zijn goeie vorm kan omzetten in goals tegen de paarse brigade van Kompany…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Eleven Pro League-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top