Afgelopen weekend vond de eerste Europese kwalificatieronde plaats van de FIFA Global Series, de grote competitie op de game FIFA. Veel Belgische spelers hebben hun geluk beproefd om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor het algemene klassement en zich mogelijk te kwalificeren voor de Europese play-offs! Hier volgt een blik op de beste resultaten van onze landgenoten.

Ons land heeft het keer op keer bewezen: op het gebied van esports en talent hoeft ons land niet jaloers te zijn. Op de game FIFA heeft ons land een van de meest succesvolle competities ter wereld en het aantal professionele spelers in het spel groeit. In de eerste Europese kwalificatie van de FIFA Global Series hebben velen van hen hun kans gewaagd. Hun enige doel was om zoveel mogelijk punten te verzamelen om in aanmerking te komen voor de Europese play-offs.

Gilles Bernard, onze landgenoot die in de eDivisie acteert bij AZ Alkmaar, was zijn eerste kwalificatiedag heel goed begonnen. Na een reeks verpletterende overwinningen in de ochtend (4-0, 6-3, 7-2), struikelde de Belg voor het eerst. Na een 3-4 verlies tegen de Italiaan Matteo Margaroli werd Gilles naar de loser bracket gestuurd. Vervolgens probeerde hij zich staande te houden, maar onze landgenoot verloor uiteindelijk van de Finse speler Frederik Kruse. De Belg heeft echter geen tijd verspild. Zodra de competitie voor hem voorbij was, zagen we Gilles alweer terug in FUT Champions om de enkele beschikbare punten mee te pakken. In de categorie PS4 is hij de Belgische speler die het verst is geraakt.

Abdullah Waiss, het jonge wonderkind van KRC Genk, vertegenwoordigde dit weekend ook onze kleuren! De jonge speler liet een goed spelniveau zien, maar desondanks werd ook hij na drie wedstrijden naar de loser bracket gestuurd. Het is uiteindelijk tegen de Spanjaard I5I Zidane 10 dat onze speler het hoofd moet buigen op een score van 2-3. “Ik eindig in de TOP 128. Dat is geen goed of slecht resultaat.”

Ook het eindresultaat van Elias ‘ZayroR’ Bray, speler voor STVV in onze nationale ePro League, was sober. Na een overwinning verloor de jonge speler met 7-8 van de Italiaan Manoel Neto. Hij degradeerde naar de loser bracket waar hij een eervol parcours aflegde. Vier overwinningen en één nederlaag later lag de speler uit het toernooi. De Belg nam wel 140 pro points mee.

ShadooW liet het beste Belgische resultaat in deze eerste fase van de kwalificaties optekenen. De Standard-speler plezierde ons met een TOP 12 in de qualifier gespeeld op Xbox One. Hij voegde 480 pro points aan zijn totaal!

Copyright afbeelding: FIFA Global Series