Op weg naar de meest opwindende race van het seizoen in de 'tweede' GP van Sakhir?

Sport |
Voor de tweede week op rij zullen de F1-piloten op de startgrid van het Sakhir-circuit in Bahrein een Grote Prijs aanvatten. Deze keer configureerde de wedstrijdorganisatie het parcours helemaal anders waardoor de unieke race erg spannend belooft te worden. 
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl de spectaculaire crash van Romain Grosjean nog nazindert, bereiden de teams zich alweer voor op de wedstrijd van dit weekend. Grosjean, een piloot van Haas, ontsnapte wonderbaarlijk uit zijn brandend voertuig nadat hij van de baan vloog. Zijn wagen vatte meteen vuur en brak doormidden. Hij dankt zijn redding vooral aan de Halo die hem bespaarde van een tragisch einde. 

De kortste ronde in de geschiedenis

Om toch voor voldoende diversiteit te zorgen, rijden de piloten deze keer de buitenste versie van het circuit. Dat deel van het complex is kort en vooral heel snel. De ronde zal 3,543 km lang zijn en elf bochten tellen. Er wordt verwacht dat de gemiddelde rondetijd 55 seconden zal bedragen, wat een nieuw record zou zijn. het laatste record staat op naam van Niki Lauda die in zijn Ferrari tijdens de Grote Prijs van Frankrijk in 1974 net onder de 59 seconden voor een ronde dook. 

Technisch en sportief directeur van F1, Ross Brawn, noemde de baan door het lage aantal bochten en gebrek aan chicanes ‘bijna ovaal’. Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur is ervan overtuigd dat deze GP met een Indy 500-versie van het circuit de meest spannende race van het seizoen kan worden. "Sakhir is een circuit dat goede races promoot en de nieuwe lay-out van de tweede race is een grote sprong in het onbekende, voor alle teams. We moeten ons voorbereiden op alle scenario's, inclusief die van een zeer chaotische kwalificatiesessie. Het wordt wanordelijk en een puinhoop, maar ik ben ervan overtuigd dat we klaar zullen zijn om de uitdaging aan te gaan”, onderstreepte de Fransman. De GP van Sakhir is verre van een blanke kopie van de GP van Bahrein, maar het belooft een heuse show te worden, in de kwalificatie maar vooral tijdens de race.

Volg de GP op het circuit van Sakhir dit weekend, op Tipik (start van de GP zondag 6 december om 18.05 uur). Het is de voorlaatste GP van dit episch F1-seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top