Be entertaining is de boodschap in aflevering 2 van ‘Be The Next Caster’

Vier nieuwe hoopvolle casters maakten hun opwachting om te strijden voor een plekje in de castersstoel van Proximus esports. Woong, ChaOs, wH1TE en Freekje moesten zonder voorbereiding commentaar uit hun mouw schudden op beelden uit verschillende games. Een van hen gaat niet door naar de volgende ronde. Lees niet verder voor je de aflevering gezien hebt, want hier staan spoilers!

Juryleden Damien Rapoye en Robert Jan Kortooms werden voor de tweede aflevering vergezeld door niemand minder dan Julie Vermeire, die op haar jonge leeftijd al een indrukwekkende carrière opbouwde in de entertainmentwereld. Met gamen heeft ze iets minder ervaring, die expertise laat ze meer over aan de vaste jury. “Ik ben wel verslaafd geweest aan ‘The Sims’”, zegt ze. Voor haar is het vooral belangrijk dat een caster het spel duidelijk fileert, zodat ook een leek geëntertaind en meegesleept wordt.
 
Net als in de eerste aflevering, kregen vier kersverse kandidaten willekeurige fragmenten uit games te zien met één opdracht: be entertaining! Geen sinecure, zeker wanneer ze zomaar games voorgeschoteld kunnen krijgen waar ze niets van afweten.
 
De eerste die zich uit de slag moest zien te trekken, was Omar, oftewel Woong. Hij liet er geen gras over groeien en gaf snel heel veel info over wat hij op het scherm zag. Hij heeft al wat ervaring als caster, maar niet voor volledige splits. Zijn hype spatte ervan af. “Iedereen buiten kon me ook horen, denk ik”, zei hij. De jury volgde hem daarin. Volgens Julie was hij zelfs zo enthousiast dat ze niet altijd kon volgen.
 
Nichola, alias wH1TE, kreeg op afstand steun van het hele team van Join The Force, een platform voor gamers waar hij wat ervaring heeft als caster. Robert Kan Kortooms kent het parcours van de gewezen pro-gamer dan ook al. Maar hij had pech met de games die hij voorgeschoteld kreeg, want enkele ervan kende hij niet. Zo verwarde hij ‘Street Fighter’ met ‘Tekken’, en kende hij de klassieke game ‘Space Invaders’ niet. Niet onlogisch, want dat spel is twintig jaar ouder dan hijzelf. Beter omzeilen wat je niet weet, is de feedback. De jury zag dat hij wat last had van de zenuwen. “We weten dat je beter kan als je rustiger bent”, klonk het. En wat een compliment: Julie Vermeire hoort zijn stemgeluid graag.

Zenuwen of enthousiasme

Liam, die online beter bekend staat als ChaOs, zei in zijn introductie al dat hij een eerder rustige stijl heeft. Dat was er ook aan te zien tijdens het casten, want de hoopvolle caster, die ook als coach en als speler ervaring heeft, gaf duidelijk en overzichtelijk commentaar. Dat merkte ook de jury op, al voegden ze eraan toe dat hij gerust wat meer zijn enthousiasme mocht tonen.
 
Als laatste waagde Vincent, a.k.a. Freekje zijn kans. Hij heeft als speler en als teammanager de wereld al rondgereisd. Hij was eerlijk: “Ik zou durven zeggen dat ik wat arrogant ben. Mijn kennis schijnt soms wat meer door, dus ik zal commentaar hebben op wat spelers doen, en of dat goed is of niet.” Zelfvertrouwen had hij in elk geval wel. Toen hij in de castersstoel plaatsnam, was het aan de reacties van de jury te zien dat ze hier en daar wat hype misten van Freekje. “Je mag zeker enthousiaster zijn over de plays zelf”, klonk de jurering. Ook Julie Vermeire miste een vleugje humor.
 
Alle vier de casters toonden dat ze wat in hun mars hebben, maar slechts drie van hen kunnen door naar de volgende ronde. De jury had het moeilijk om de knoop door te hakken, maar uiteindelijk besloten Damien Ropye en Robert Jan Kortooms om Woong en ChaOs een ticketje te geven. Julie Vermeire moest over het lot van wH1TE en Freekje beslissen. Ze blikte terug op haar tijd bij ‘Dancing with the Stars’, waar ze als onervaren danseres vol stress aan begon, maar uiteindelijk wel met de eindwinst naar huis ging. “Naarmate de tijd vordert, groei je daarin, als je het vertrouwen van de kijker wint. Daarom wil ik kiezen voor wH1TE. Ik ben overtuigd dat hij met oefening echt ver kan geraken.”
 
wH1TE krijgt dus het vertrouwen van Julie Vermeire, en dat betekent dat het game over is voor Freekje, die nochtans vol zelfvertrouwen aan de startblokken stond. Bekijk hieronder zijn reactie na de harde beslissing. 
Volgende week keren Elnison, Moraltis, Bobo Jack, Woong, wH1TE en ChaOs terug voor de volgende ronde. Daar luidt de opdracht: be cool! Het is dan aan sportjournalist Aster Nzeyimana om uit te maken wie van de casters als beste het hoofd koel kan houden.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top