Koen De Bouw speelt in Tunesische inzending voor Oscars

De Belgische acteur Koen De Bouw speelt mee in de Tunesische inzending voor de Oscars. In ‘The Man Who Sold His Skin’ van regisseur Kaouther Ben Hania (43) speelt De Bouw een van de hoofdrollen.

De Belgische inzending voor de Oscars is ‘Filles de joie’ (Meisjes van plezier) van regisseurs Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich. In maart van 2021 wordt bekendgemaakt welke inzendingen de shortlist voor de Oscar van Beste Buitenlandse film halen en of de film waarin De Bouw meespeelt al dan niet wordt genomineerd. 

De Bouw deelde het nieuws zelf via zijn sociale media. De film vertolkt het verhaal van een Syrische man die naar Libanon is gevlucht. Hij wil naar Parijs doorreizen, waar zijn grote liefde verblijft. Om die reis te vervolledigen laat hij het Schengenvisa op zijn rug tatoeëren door een gekende kunstenaar, gespeeld door De Bouw. Langzaamaan wordt tijdens de film duidelijk of de tattoo al dan niet vrijheid zal opleveren.

Kunstenaar Wim Delvoye

De acteur had veel plezier in het spelen van de rol: “Het was spannend: ik heb veel mogen improviseren op de set en dan weet je nooit wat de montage overleeft. Er zitten toch altijd stukken bij waarvan je hoopt dat niemand die ooit te zien krijgt”, liet De Bouw weten aan De Standaard. Het personage van De Bouw is geïnspireerd op kunstenaar Wim Delvoye. Die liet in 2006 een man tatoeëren en exposeren. 

De rol in de Tunesische film is voor de Belgische acteur een van de eerste rollen in buitenlandse films. Dat komt volgens hem door een overvloed aan werk in Belgische films. In een interview aan De Standaard maakt hij duidelijk dat buitenlandse rollen nu meer mogelijk zijn: “Ik heb altijd zo veel werk gehad in België dat er weinig kans toe is geweest. Nu ik verder in mijn carrière ben, is het moeilijk om die overstap te maken. Al zijn er nu door corona heel wat opnames uitgesteld. Gelukkig kon ik vorige week nog enkele dagen meedraaien op een Franse set. Het was een enorme verrijking om met de Tunesische regisseuse en talent uit de Arabische wereld te werken. Die uitwisseling is zo verrijkend.”

Films

Bekijk alles
Top