Jurylid Julie Vermeire: “De kandidaten gingen er vol passie voor. Dat was keitof om te zien!”

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke week krijgen juryleden Damien Rapoye en Robert Jan Kortooms het gezelschap van een bekend gezicht uit de televisiewereld. Deze keer mocht de charmante Julie Vermeire plaatsnemen in de zetel. Julie is nog maar 22 lentes jong, maar heeft al pakken radio- en televisie-ervaring op zak. Be The Next Caster was wel haar eerste kennismaking met esports.

Dag Julie. We zullen meteen met de deur in huis vallen. Ben je zelf een gamer?

Neen, eigenlijk niet. Als kind heb ik wel wat games gespeeld op de PlayStation. En The Sims heb ik ook wat gespeeld, maar nu game ik eigenlijk niet meer. Ik luister liever naar muziek bijvoorbeeld.

En wat vind je van esports en de hele business rond esports?

Wel, mijn broer is eigenlijk heel lang een fervente gamer geweest en ik heb dat ergens wel cool gevonden. Maar langs de andere kant kan het ook wat extreem en veel worden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan jongeren die er echt verslaafd aan geraken. Het is toch wat een aparte wereld.

Wat waren je verwachtingen dan voor Be The Next Caster?

Ik kon mij daar aanvankelijk weinig bij voorstellen. Ze wilden mij erbij om te kijken naar het entertainmentgehalte. Voor mij was het belangrijk dat ze het niet te druk zouden maken en dat ze heel duidelijk zouden praten. Ik moet de casters kunnen volgen, ze moeten mij kunnen meeslepen en ze moeten ervoor zorgen dat ik de game begrijp.

Was het de eerste keer dat je in een jury mocht zetelen?

Ja en het was echt heel leuk en best spannend om te doen. Je moet natuurlijk wel letten op hoe je iets overbrengt als je feedback geeft. Een van de kandidaten was bijvoorbeeld behoorlijk zenuwachtig en verlegen, maar ik geloofde echt dat die talent had. Daarna heb ik hem ook verteld dat hij in zichzelf moest geloven en dat hij zijn stress moest loslaten. Hij heeft het nadien ook écht goed gedaan, dus de kandidaten zijn ook iets met de feedback die je geeft. Als jurylid kan je de kandidaten op die manier helpen.

Over welke kwaliteiten moet een goede caster volgens jou beschikken?

Een caster moet in mijn ogen enthousiast zijn en de game ook door en door kennen. Ik wil naar een caster kijken die mij de game uitlegt en dat bovendien ook nog eens doet op een leuke manier.

Welke indruk hebben de kandidaten op je nagelaten?

De kandidaten gingen er volledig voor en gingen daar ook ‘keihard’ in op. Zoveel passie, dat was echt leuk om te zien. De ene was wel wat drukker dan de andere. Ik ben geen kenner, maar ik vond het niveau wel hoog. Ze waren erg gedetailleerd, ook in hun commentaar.

Je hebt zelf ook eens meegedaan aan een wedstrijd op televisie, Dancing With The Stars. Wat heb je daaruit geleerd dat onze kandidaten kan helpen in deze wedstrijd?

Ik begon aan dat avontuur als een schuchter meisje en die vele camera’s zorgen in begin wel voor wat angst. Ik heb toen geleerd om die stress los te laten en in mezelf te geloven. En stap per stap groei je daar ook in. Hoe meer je oefent, hoe zekerder je van jezelf wordt. Dat heb ik ook aan de kandidaten gezegd, dat ze die stress moesten loslaten. Ik heb dat toen ook zelf meegemaakt, maar nadien stond ik veel zekerder in mijn schoenen en ging dat ook allemaal veel beter.

Welke tips kan je nog meegeven aan mensen die zelf willen presenteren?

Wees jezelf en wees niet bang om iets te vertellen of iets verkeerds te zeggen. Maak het ook boeiend genoeg en vertel iets op je eigen manier. Als je iets op een saaie manier en zonder passie vertelt, dan ga je ook niemand kunnen boeien. Leef je in en sleep de kijker of luisteraar mee in je verhaal. Je moet het ook niet te technisch maken, want het moet duidelijk zijn voor een breed publiek. Als de kijker het niet begrijpt, dan ga je de kijker ook verliezen. Maak het boeiend genoeg, anders gaat de kijker in slaap vallen.

Jij bent toch niet in slaap gevallen tijdens de opnames?

Neen, natuurlijk niet! Maar er waren wel kandidaten die aangenamer waren om te volgen dan anderen…

Wel dat mogen de kijkers nu zelf gaan ontdekken. Bedankt voor het interview Julie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top