Het razend populaire ‘Heartbreak High’ komt naar Netflix, maar voorlopig niet in België

Denk jij ook nostalgisch terug aan de mooie jaren negentig? Dan heeft Proximus Pickx goed nieuws: de iconische Australische tienerserie ‘Heartbreak High’ komt naar Netflix. De serie is bij onze noorderburen te zien en komt waarschijnlijk binnenkort ook naar ons land. Laat je onderdompelen in de sfeer van de nineties met een rauwe blik op het leven van de Australische tiener.

Dit Australische drama definieerde de leefwereld van de jongeren van dat tijdperk. ‘Heartbreak High’ was een hippe realistische serie die het leven volgde van zowel tieners, hun ouders en hun leerkrachten. Het merendeel van de serie speelt zich af op ‘Hartley High’, de plaatselijke middelbare school.
 
De show is gebaseerd op ‘The Heartbreak Kid’, een film met Alex Dimitriades en Claudia Karvan in de hoofdrol. Christina is nog maar pas afgestudeerd wanneer ze een job krijgt als leerkracht op een van de ruigste middelbare scholen in Melbourne. Ze heeft veel moeite met haar studenten voor zich te winnen, in het bijzonder Nick (Dimitriades). Nicks verhaallijn gaat verder buiten de film, want hij keert terug naar het ‘Heartbreak High’-universum voor het eerste seizoen.

Vooruitstrevend
 
Het succes van de serie was enorm en dat lag niet aan zeemzoete verhaallijnen. Integendeel, ‘Heartbreak High’ verkende de grenzen van televisie door echte problemen aan te kaarten. De serie toonde de hoogte- en dieptepunten van de Australische tiener in hun rauwste vorm. Met onderwerpen als drugs- en drugsmisbruik, dakloosheid, tienerzwangerschappen en racisme, sprak de show tot tieners op een manier die geen enkel ander popcultuurfenomeen toen kon. Erg vooruitstrevend voor zijn tijd, maar onthaald met groot enthousiasme. ‘Heartbreak High’ was toen wat ‘Euphoria’ is nu.

Alle zeven seizoen van 'Heartbreak High' zijn te bekijken op Netflix in Nederland en komen binnenkort waarschijnlijk ook naar België.
 

Films

Bekijk alles
Top