Lierse Kempenzonen speelt zaterdag in eigen stadion de Kempense derby tegen KVC Westerlo. De Pallieters moeten eigenlijk winnen om weer min of meer aansluiting te vinden bij de rest van de profteams. Maar de lijst met afwezigen is opnieuw lang voor Tom Van Imschoot en co.
Zo liggen er met Van Landschoot, De Schrijver, Vermeiren, Van Geet, Meukens en Allach nog steeds zes spelers in de lappenmand. De zevende vaste klant van de ziekenboeg - Toon Janssen - is wel weer fit en zit meteen in de selectie.

Dat heeft mogelijk mee te maken met de afwezigheid van Scott Bitsindou, die geelgeschorst in de tribune zit. Ook Sava Petrov is er niet bij. Hij mag niet spelen omdat hij gehuurd wordt van Westerlo en beide clubs overeen zijn gekomen dat de spits niet mag aantreden in de onderlinge duels.

B-kern

De grootste verrassing is evenwel de niet-selectie van Bob Straetman. De winger speelde dit seizoen al mee in negen duels, maar werd nu prompt naar de B-kern verwezen. Straetman begon als titularis aan het seizoen, maar verloor gaandeweg zijn plekje in de basiself. De laatste weken kwam hij minder aan spelen toe, al begon hij wel weer aan de match tegen Club NXT. Van Imschoot haalde hem toen na 65 minuten naar de kant.