Groeit Yannick Carrasco stilaan opnieuw naar zijn beste niveau?

UEFA Champions League | Nadat velen hem al hadden afgeschreven na zijn opgemerkte avontuur in China, legt Yannick Carrasco zijn critici stilaan het zwijgen op met zijn daverende terugkeer op de Spaanse velden. De Belg eist zoetjesaan weer zijn basisplaats op bij Atlético Madrid. Vanavond moeten de troepen van Diego Simeone punten pakken tegen Bayern München, als ze hun tweede plaats willen veilig stellen. Carrasco zou wel eens andermaal als basispion mogen opdraven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook al heeft hij slechts twee seizoenen in China vertoefd, toch zal die opgemerkte carrièrewending hem zijn leven lang blijven achtervolgen. In 2018 verbaasde Yannick Carrasco vriend en vijand met zijn intentie om naar Dalian Pro in de Chinese Super League te verhuizen. Zijn opgemerkte transfer werd net niet bedolven onder het hoongelach. Menig analiticus voorspelde meteen het voortijdig einde van zijn internationale carrière.

Afgelopen januari pakte Carrasco iedereen in snelheid door zijn terugkeer naar Europa aan te kondigen. De voormalige speler van Genk en Monaco legde dit keer de omgekeerde weg af en ging opnieuw de kleuren van Atlético Madrid verdedigen. Sindsdien heeft de Belg, die na zijn Chinese ballingschap geen plaats meer in het internationale topvoetbal voorspeld werd, zich afgebeuld om de critici lik op stuk te geven.

Carrasco kon onmiddellijk rekenen op het vertrouwen van zijn trainer Diego Simeone, die hem geleidelijkaan vaker liet opdraven. Hij kon bovendien ten volle profiteren van de competitieonderbreking door de coronabreak om zich fysiek weer helemaal op punt te stellen. In die mate zelfs dat de aanvaller dit seizoen een integraal onderdeel vormt van de kern van Los Colchoneros.

Binnenkort opnieuw onbetwist titularis?

En toch heeft Carrasco zich nog niet helemaal opnieuw bewezen. Tot nog toe heeft Simeone hem slechts 4 basisplaatsen gegund en wordt hij het meest gebruikt in de rol van supersub. Door zijn dribbels en zijn enthousiasme is de Belg in staat verdedigingen uit verband te spelen wanneer de benen zwaar beginnen worden. Maar in de clash tegen FC Barcelona kreeg Carrasco van Simeone een basisplaats toegewezen. Een geschenk waarvoor hij zijn coach bedankte door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Met een fenomenale controle liet hij doelman Marc-André Ter Stegen, die te vroeg was uitgekomen, ter plaatse om de bal daarna in het lege doel te deponeren.

Dit kabinetstukje volstaat echter niet om het gebrek aan efficiëntie van Carrasco te verdoezelen. In acht wedstrijden voor Los Colchoneros vond hij tot nog toe maar twee keer de weg naar doel. Toch heeft hij zijn plaats in het tactische systeem van Simeone, op de linkerflank in een vijfmansdefensie, teruggevonden. Bovendien voegen zijn enthousiasme, dribbels en verticaliteit iets toe aan het Madrileense spel dat nog al te vaak uitblinkt in een gebrek aan inspiratie. Dat werd vorige week in de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou (0-0) andermaal pijnlijk duidelijk.

Atlético mag dan nog wel een ongeslagen parcours in La Liga kunnen voorleggen, de balans oogt een stuk minder fraai in de Champions League met slechts één overwinning en twee gelijke spelen in vier speeldagen. Met 5 punten prijken Carrasco en de zijnen op een tweede plaats na het ongenaakbare Bayern (12 punten). Lokomotiv Moskou (3 punten) en Red Bull Salzburg (1 punt) zijn echter nog niet uitgeteld. Los Colchoneros kunnen zich dus geen uitschuiver veroorloven en moeten punten pakken als ze zich willen verzekeren van een ticket voor de volgende ronde. Als ze vanavond tegen Bayern aan het langste eind trekken en als Moskou tegen Salzburg in het stof bijt, is de klus geklaard.

Maar de opdracht voor Atlético wordt aartsmoeilijk, aangezien Bayern momenteel de pannen van het dak speelt. Al zal de reeds gekwalificeerde Rekordmeister mogelijks volop roteren. Bij de Madrilenen mogen we ons mogelijks opmaken voor een derde opeenvolgende basisplaats voor Yannick Carrasco, die op die manier zijn terugkeer op het hoogste niveau andermaal in de verf kan zetten.

Volg Atlético Madrid - Bayern München vanavond vanaf 20u45 op Proximus Sports 3, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top