Vijf iconische filmattributen die voor grof geld werden verkocht

Films | De onlangs overleden Sir Sean Connery is wellicht de meest legendarische James Bond. Op drie december wordt een pistool uit zijn eerste Bond-film geveild. Het item van James Bond, uit de film ‘Dr No’ uit 1962, zou ongeveer 200.000 dollar (168.000 euro) moeten opleveren. Bij Proximus Pickx vonden we dat de ideale aangelegenheid om vijf verkochte filmattributen in de picture te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Aston Martin DB5 van James Bond

James Bond is uitgegroeid tot een mythische filmfiguur en vooral de wagens maakten er furore. Zo werd de Austin Martin DB5 uit de film ‘Goldfinger’ en ‘Thunderball’ verkocht. Er werden twee versies van de auto gemaakt. Er was de ‘Effect Car’, waar alle leuke Bond-gadgets werden op gemonteerd. De ‘Effect Car’ uit ‘Thunderball’ werd vorig jaar voor maar liefst 5,3 miljoen euro verkocht.

Een andere ‘Effect Car’ ging jaren daarvoor voor 3,8 miljoen euro van de hand. De ‘Road Car’ was de mooie wagen waarmee regelmatig werd gereden in de film, maar die werd uit een hangar gestolen en dook nergens meer op.

Marilyn Monroe's jurk uit 'The Seven Year Itch'

Marilyn Monroe is ongetwijfeld één van de meest iconische actrices ooit. Iedereen kent de foto wel van Monroe die op een metrobuis staat en via de wind uit het rooster wordt haar jurk plots de hoogte ingejaagd. Monroe toont haar blote benen en kan de jurk nog net naar beneden houden.

Een iconische foto die vandaag de dag nog altijd tot de verbeelding spreekt. De befaamde jurk werd door maker William Travilla samen met tal van andere artikelen verkocht voor ruim 3,8 miljoen euro. Het was echter vooral de jurk die voor het enorme bedrag zorgde.

Luke Skywalkers Lightsaber

'Star Wars' groeide uit tot een legendarische filmreeks met personages die door iedereen gekend zijn. Zelfs door fans die geen liefhebber zijn van de reeks. Eén van die iconische figuren is Luke Skywalker en zijn lightsaber is voor elke fan een must have hebbeding. De echte lightsaber uit 'A New Hope' (1977) en 'The Empire Strikes Back' (1980) is voor de meesten echter onbetaalbaar.

Bij een veiling leverde het in 2008 201.000 euro op. Twee jaar geleden was er een plan om het opnieuw te veilen, maar Mark Hamill (die Luke Skywalker vertolkte) liet weten dat er meerderen werden gebruikt. De tweede veiling ging prompt niet meer door…

De DeLorean uit ‘Back to the Future’

De avonturen van Marty McFly in de jaren 80 en 90 hielden mening autofanaat bezig. De DeLorean van Doc Brown was een tijdmachine waarmee Marty naar het verleden en de toekomst kon gaan. De wagen werd bijzonder populair en de tijdmachine uit de film werd door echte fans vele jaren later nog nagemaakt.

Eén van de originele wagens – er werden er amper vier gemaakt voor de films - leverde een pak geld op. De auto werd in 2011 voor 541.000 euro verkocht. Een zacht prijsje voor een ‘tijdmachine’.

De schoenen van Dorothy uit 'The Wizard of Oz'

In coronatijden is shoppen plots een stuk moeilijker geworden. Het funshoppen hoort er al even niet meer bij. Een paar schoenen kopen ging de afgelopen maanden voornamelijk via de online platformen en dat is toch niet hetzelfde. Voor veel dames, die graag een mooi paar schoenen zouden willen kopen, is dat een serieuze domper

Zoals die van Dorothy uit 'The Wizard of Oz'. Eén set van deze vuurrode schoentjes uit de film werd in 2000 voor maar liefst 554.000 euro van de hand gedaan. Wie het schoentje past, trekke het aan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top